Králičí bojovníci si to opäť rozdali na Kuchajde. Viete, akú hranicu pokoril víťaz v skoku do výšky?

8.9.2020
0

Zdroj: Igor Sivák/Nela Havranková

Páčil sa vám článok?

Na konci prázdnin sa opäť stretli na Kuchajde súťažiace králiky. Preteky Bratislava Cup v králičom hope sa tu pomaly stávajú tradíciou, tento rok otvárali už svoj 4. ročník a to za rekordnej účasti pretekárov.

Súťaže sa  zúčastnilo celkovo 32 pretekárov zo Slovenska a Českej republiky, ktorí si so sebou priniesli 104 králikov. Spoločne vytvorili až 240 štartov. Králičí hop je športová disciplína založená na spolupráci majiteľa a zvieraťa, podobne ako pri súťažiach so psami či koňmi. Preteká samotný králik prekonávajúci prekážky, ktorého vedie jeho majiteľ na postroji. Súperí sa v štyroch disciplínach: Rovina, parkúr, skok do diaľky a skok do výšky.

"Rok 2020 však pre Bratislava Cup nebol jedinečný len dychvyrážajúcim počtom štartov, ale aj tým, že to boli prvé preteky na Slovensku, na ktorých sa súťažilo v elitnej triede v rovinke aj parkúre. Je to najvyššia výkonnostná trieda, do ktorej sa prepracujú skutočne len tie najlepšie králiky a pri každom skoku cez obrovské prekážky, ktoré môžu byť až 50 cm vysoké a 70 cm dlhé, sa divákom zatajuje dych," vysvetlila Júlia Chvojková, ktorá bola na podujatí zároveň rozhodkyňou.

A výkony králičí šampióni predviedli naozaj poriadne. V skoku do výšky víťaz pokoril 80 cm a v skoku do diaľky najlepší králik skočil 240 cm, čím prekonal králika na druhom mieste o celých 20 cm! "Králiky sa však snažili aj pri ostatných disciplínach, kde od ľahkej triedy po elitnú rástla tak výška prekážok, ako aj zložitosť trate. Po elitnom parkúre mali dosť nielen králiky, ale pot z čela si stierali aj ich majitelia," dodala Júlia Chvojková.

FOTOGALÉRIA (Zdroj: Igor Sivák/Nela Havranková):

​Preteky sa konali pod vlajkou ZO SZCH – Králičí hop Bratislava na čele s Jozefom Beňuškom. Spolu s touto vlajkou ráno pri slávnostnom otvorení rozvinuli aj dve zástavy – slovenskú a českú. V otváracom prejave sa pretekárom prihovoril aj starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

(ms)

Páčil sa vám článok?