VIDEO Novinky v bratislavskom lesoparku: Čo pribudlo pre zábavu detí, ale aj dospelých?

11.7.2020

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Korona zasiahla aj do našich dovolenkových plánov, mnohí trávime leto doma na Slovensku, možno dokonca celý čas v Bratislave. Čo všetko sa dá zažiť v našom meste okrem relaxu na kúpaliskách či jazerách? Máme pre vás viac dobrých tipov.

Mestské lesy v Bratislave vôbec prvýkrát pripravili denný prázdninový tábor pre deti. Program zameraný na spoznávanie prírody bude naozaj pestrý. „Vždy sa budeme snažiť o kombináciu výskumnej, bádateľsko-objavnej aktivity s praktickou a výtvarnou činnosťou,“ uviedol pre Bratislavské noviny Michal Noga, ktorý má na starosti kurzy ekovýchovy.

Podmienok na prijatie dieťaťa do tábora nie je podľa neho veľa, okrem štandardných, ktoré sa požadujú v tomto čase (vyhlásenie o zdravotnom stave, kópia preukazu poistenca) je hlavným kritériom vek od 7 do 12 rokov. Pedagogický aj obsahový dozor zabezpečia vlastní zamestnanci mestských lesov.

Vyskúšajte s deťmi aj nové prírodné šantisko na Kamzíku.

Ak má vaše dieťa viac ako 7 rokov, môžete ho prihlásiť aj na poldenný či denný výlet, ktorý takisto pripravili mestské lesy. Vaše ratolesti sa budú napríklad brodiť Vydricou, skúmať vodné živočíchy, vyrobia si vodný mlynček aj hmyzí domček, alebo sa vydajú za netopiermi, motýľmi a divokými včelami či po stopách zvierat, ktoré majú v bratislavskom lesoparku svoj domov.

Zdroj: FB Mestské lesy v Bratislave

Na kurz včelárstva pre začiatočníkov sa môžu prihlásiť dospelí aj deti nad 15 rokov.

Ďalšou aktivitou mestských lesov je letný kurz včelárstva pre začiatočníkov, ktorý sa uskutoční už o pár dní, 22. júla na včelnici pod Horárňou Krasňany. Určený je pre záujemcov nad 15 rokov, teda aj dospelých. „Na pravidelných dňoch otvorenej včelnice sa návštevníci dozvedia zaujímavé informácie o včelách a ich živote, aj o samotnom včelárení,“ doplnil Marek Páva, asistent riaditeľa pre manažment projektov. „Tieto aktivity budeme mať v mestských lesov toto leto vôbec po prvý raz, v minulosti sme ich neponúkali. Ekovýchovu berieme ako jednu z našich priorít a v budúcnosti chceme ponuku ešte viac rozšíriť.“

Zdroj: Marián Dekan

Nové detské šantisko na Kamzíku tvoria rôzne drevené prvky.

Novinkou v lesoparku je tiež prírodné šantisko na Kamzíku, vytvorené z rôznych drevených prvkov - prekážok v podobe pníkov a lávok, ktoré majú deti zdolávať. Svoju šikovnosť si zároveň vyskúšajú na drevených preliezkach či lezeckej veži z dubových kmeňov. Pripomeňme ešte  nový priestor na opekačky pri Partizánskej lúke a  vďaka spolupráci so Starou tržnicou prísľub bohatšej ponuky cateringu. Aj v lesoparku môžeme teda stráviť príjemné chvíle - ak nás z neho nevyženú húfy komárov...

(ac)

Páčil sa vám článok?