Na Vajnorskej ulici pribudlo osvetlenie priechodu pre chodcov

3.1.2020
Páčil sa vám článok?

Určite si ešte pamätáte na tragický prípad z roku 2016, keď na Vajnorskej ulici zrazil bývalý politik, poslanec a súčasný advokát Daniel Lipšic 72-ročného dôchodcu priamo na priechode pre chodcov. Ten následne ťažkým zraneniam podľahol. V snahe predchádzať takýmto nehodám pribúdajú na ulici osvetlené priechody.

"Od roku 2016 presadzujem ako jednu zo svojich rozpočtových priorít aj osvetlenie priechodov pre chodcov. Osvetlené priechody výrazne znižujú riziko nehôd, hlavne v chladnejších mesiacoch roka, kedy je málo prirodzeného svetla. Záverom minulého roka pribudol z mojej iniciatívy ďalší, v poradí už deviaty, na Vajnorskej ulici (pri križovatke so Škultétyho ulicou)," napísal poslanec MČ Bratislava Nové Mesto Tomáš Korček na svoj oficiiálny facebookový profil a a pridal k statusu aj aktuálnu fotografiu spomínaného miesta. 

"Áno, osvetlenie priechodov je nutnosť! Ďakujem v mene všetkých vodičov, spolujazdcov aj chodcov!!!" pridal svoju reakciu Victor Hutt a pani Štepánka Grľáková napísala: "To je super. Ale mám pocit, že odkedy sa inštalovali tie energeticky šetrnejšie žiarovky, tak sú tmavšie ulice a je oveľa horšie večer vidieť." 

Nový osvetlený priechod cez Vajnorskú ulicu, ktorý prakticky spája Družstevnú a Škultétyho ulicu potešil aj Korčekovho posleneckého kolegu Branislava Filipoviča, ktorý v tejto štvrti býva. "Verím, že nám to ako susedom pomôže v lokalite Tehelné pole - Ziegefeld. A ďakujeme za pomoc Tomášovi Korčekovi!" Poslanec Korček informoval, že ďalší osvetlený priechod by mal onedlho pribudnúť na Stromovej ulici na Kramároch.

(ars)

Páčil sa vám článok?