Ako budú fungovať škôlky počas leta?

1.7.2019
0
Škôlka

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Najmenej na tri týždne budú materské školy v lete zatvorené. Treba totiž vyčistiť a vydezinfikovať miestnosti i hračky, prípadne opraviť, čo treba. Niektoré nebudú fungovať celé dva mesiace, rodičia však dostanú za ne náhradu.

Dúbravka: Celý júl aj august budú zatvorené napríklad škôlky Bullova a Nejedlého, ktoré fungujú v priestoroch základných škôl. Samozrejme, rodičia môžu využiť náhradné materské školy určené pre dané škôlky. Tie ďalšie budú v Dúbravke otvorené na striedačku: päť materských škôl bude fungovať v júli a ďalších päť v auguste. Každá materská škola bude mať počas svojho zatvorenia v lete svoju náhradnú škôlku, ktorú môžu deti navštevovať.

Nové Mesto: V mestskej časti ani jednu škôlku z trinástich škôlok nezatvoria na celé dva mesiace. „Zabezpečujeme prevádzku tak, aby bola otvorená minimálne jedna ma­terská škola. Počas prerušenia letnej prevádzky niektorej škôlky sa deti sústreďujú do inej, ktorá je otvorená,“ uviedol starosta Rudolf Kusý.

Lamač: Škôlka na Heyrovského ulici bude fungovať od 1. do 26. júla a škôlka na elokovanom pracovisku Malokarpatskom námestí od 29. júla do 23. augusta. „Od 26. do 30. augusta však budú obe budovy mimo prevádzky kvôli príprave tried na nový školský rok,“ informovala Hana Ifková z referátu prevádzky škôl, školských a predškolských zariadení.

Petržalka: Materské školy budú aj tu fungovať na striedačku. Tri z nich – škôlky na Nobelovom námestí, Gessayovej ulici a Holíčskej ulici, ktoré sídlia v budovách základných škôl, prerušia prevádzku na celé dva prázdninové mesiace.

Vrakuňa: Vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti má dve materské školy, ani jedna z nich nebude zatvorená celé prázdniny. Deti sa vystriedajú v oboch. Rovnako to bude v Starom Meste.

Karlova Ves: Riaditeľky materských škôl začali v predstihu zisťovať záujem rodičov o dochádzku do škôlky počas letných mesiacov, aby mohli zabezpečiť ich prevádzku, a to predovšetkým personálne. Ukázalo sa, že viac ako tretina rodičov, ktorí prejavili záujem o škôlku v júli a auguste, nakoniec túto možnosť nevyužije a dieťa do škôlky neprivedie. V júli budú v prevádzke tri materské školy - Adámiho, Majerníkova a L. Sáru a v auguste škôlky na Kolískovej a Suchohradskej ulici.

Záhorská Bystrica: Riaditeľka ZŠ s MŠ Hargašova v Záhorskej Bystrici Zuzana Kaliariková nám potvrdila, že materská škola bude počas letných prázdnin otvorená v júli.

(ac)

Páčil sa vám článok?