Čierna skládka odpadkov na Kramároch, na ktorú sme upozornili, ako zázrakom zmizla!

28.4.2019

Zdroj: čitateľka Katarína

Páčil sa vám článok?

Po rokoch márnych sťažností nečakaná zmena! Pár dní po tom, ako sme v Bratislavských novinách informovali o čiernej skládke odpadkov v blízkosti zastávky MHD na Stromovej ulici neďaleko Detskej fakultnej nemocnice s poliklinou na Kramároch, je zrazu všetko inak!

Na odpudzujúci neporiadok pri zastávke MHD Magurská nás upozornila čitateľka Katarína, ktorá pracuje v tamojšej nemocnici. Takmer tri roky sa snažila „riešiť“ problém sťažnosťami na miestnom úrade i magistráte, no neúspešne. Súkromná spoločnosť ABD Development, ktorá mala pozemok v prenájme, napriek opakovaným výzvam nelegálnu skládku neodstránila.

Navyše, pracovníci magistrátu pri terénnej obhliadke ešte vlani v septembri zistili, že ABD Development oplotila nie­len svoj pozemok, ale drzo k nemu pridružila aj ten, ktorý je majetkom magistrátu. A dozvedeli sme sa aj ďalší prekvapujúci fakt: daná firma za prenájom neplatila, a tak jej zmluvu o nájme zrušili. Výpovedná doba uplynula už pred takmer štyrmi rokmi, 30. septem­bra 2015. Potvrdil to hovorca magistrátu Peter Bubla. „Okresný súd dňa 7. marca 2019 našej žalobe v plnom rozsahu vyhovel a rozsudkom zaviazal spoločnosť uhradiť zmluvnú pokutu 2 433,98 € a úroky z omeškania 967,41 € pre oneskorené zaplatenie nájomného,“ doplnil Bubla.

Písali sme o tom aj na webe Bratislavských novín:

Predsa len máme jednu pozitívnu správu: čierna skládka z pozemku pred pár dňami zázračne zmizla! „Už je tam čistota a poriadok,“ potvrdila čitateľka Katarína.

Zdroj: čitateľka Katarína

(ac)

Páčil sa vám článok?