FOTO: V Karlovej Vsi skúšajú novinku - posypať v zime soľou problémové miesta môžu aj okoloidúci...

29.11.2020

Zdroj: FB Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Na troch miestach v Karlovej Vsi v uplynulých dňoch pribudli neprehliadnuteľné žlté nádoby, v ktorých sa nachádza posypová soľ a malé lopatky. Určené sú pre kohokoľvek, kto pôjde počas nadchádzajúceho zimného obdobia cez problematické úseky, najmä schodiská a bude mať pocit, že sú zamrznuté, šmykľavé a teda nebezpečné. Pomôže tak nielen sám sebe, ale aj ostatným...

"Schody sú v Karlovej Vsi v zime najťažšie udržiavanými komunikáciami a je ich hneď niekoľko desiatok. Naša VPS nevie byt všade, keď cez noc nasneží, alebo ešte horšie, je poľadovica. Starajú sa o desiatky kilometrov ciest a chodníkov.  Práve preto sme na vyťažených schodiskách umiestnili nádoby s posypovou soľou. Ak pôjdete okolo a bude sa šmýkať, siahnite po lopatke a posypte. Určite sa potešia aj tí, ktorí pôjdu po vás," napísali zástupcovia mestskej časti Karlova Ves na jej oficiálny FB profil, pričom dodali, že ide o pilotný projekt, ktorý sa osvedčil v mestách, kde majú rovnaký problém s terénom ako v Karlovke. Zatiaľ sú nádoby umiestnené na ulici Jána Stanislava, Nad Lúčkami a Kuklovskej.

Zdroj: FB Karlova Ves

Reakcia obyvateľov na novinku je prevažne pozitívna, akurát niektorí sa obávajú, či sa medzi okoloidúcimi nenájde niekto, kto sa ulakomí na posypovú soľ či lopatky a odnesie si ich domov.

Zdroj: FB Karlova Ves

​"Je to fajn riešenie - určite s tým môžu byt problémy, ale to so všetkým novým, na čo si občania musia zvykať. Na druhú stranu - nech si Miestny úrad príliš nezvyká spoliehať sa na občanov, lebo, keď začneme na jeseň hrabať lístie a v zime soliť chodníky, tak aby nám napríklad na jar budúceho roku nepristavili k cestám sudy s asfaltom alebo na Jurigove námestie nevysypali tehly s cementom," s humorom dodal pán Radovan.

(ars)

Páčil sa vám článok?