VIDEO: V Karlovej Vsi sa už nevedia Vianoc dočkať - chceli by potešiť aj osamelých seniorov

28.11.2020

Zdroj: FB Karlovka

Páčil sa vám článok?

O necelý mesiac sú tu najkrajšie sviatky roka, teda Vianoce. Zdá sa, že v Karlovej Vsi sa ich príchodu už doslova nevedia dočkať. Napríklad na veľkom adventnom venci umiestnenom na Dlhých dieloch už svieti prvá sviečka, hoci nedeľa je až zajtra a pod stromčekom na Molecovej ulici je už plno darčekov. Odkiaľ sa tam vzali a pre koho sú určené?

Karlova Ves aj tento rok podporila charitatívnu akciu s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Je zameraná na starších a častokrát aj dosť osamelých ľudí, o ktorých sa niekedy nezaujímajú ani ich vlastní potomkovia. Tento rok ich situáciu ešte viac skomplikovala pandémia koronavírusu, pre ktorú ich nemôžu navštevovať ani tí príbuzní, ktorí by možno aj chceli. Preto miestna samospráva vyzvala svojich obyvateľov, aby týmto seniorom urobili na Vianoce radosť darčekom, ktorý môžu až do 3. decembra osobne doručiť do kultúrneho strediska na rohu Molecovej a Karloveskej ulice.  

Viac o tejto iniciatíve, ktorá existuje už tretí rok, sa dozviete z nasledujúceho videa:  

Podrobnosti k charitatívnej akcii, do ktorej sa nezapojila len Karlova Ves, ale prakticky celé Slovensko nájdete na webe: www.kolkolasky.sk V prípade, že by ste sa chceli aj vy zapojiť do iniciatívy a nejakého seniora na Vianoce obdarovať, tak nezabudnite krabicu zabaliť do vianočného papiera tak, aby bol zvlášť zabalený vrchnák a zvlášť spodná časť krabice. 

"Pozor, pozor! Od rána ste preradili na vyšší stupeň lásky a solidarity a v tejto chvíli máme pod stromčekom na Molecovej už 60 krabíc plných drobných darčekov a povzbudivých vianočných prianí a listov pre seniorov v DSS zariadeniach.
Zo srdca ďakujeme a prosím, pokračujte, neprestávajte a pošlite túto výzvu ďalej vašim známym! Chceme do štvrtka budúceho týždňa (3.12. do 11:00) vyzbierať viac ako 300 krabíc! To by znamenalo, že vianočný stromček na obrázku už nebude vidno. Podarí sa to? Ak áno, tak len vďaka vám," napísali na FB stránku Karlovej Vsi Dominika Ďatelinková a Martin Urbaník, ktorí majú na starosti zbierku darčekov pre seniorov v rámci mestskej časti. 

Zdroj: FB Karlova Ves

Darčeky v rámci charitatívnej akcie každý deň pribúdajú na jedinom zbernom mieste v Karlovej Vsi a to na Molecovej 2, teda v Karloveskom centre kultúry, ktoré je na verejnosti známe aj pod názvom Kamel Klub. 

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie