Zúfalí vodiči: Kolóny na Botanickej sú väčšie ako počas rekonštrukcie električkovej radiály

20.11.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Hoci bola premávka električiek na Karloveskej radiále obnovená ešte 26. októbra, pre vodičov áut to žiadnu očakávanú úľavu neprinieslo. Naopak.

S obnovením premávky električiek sa práce na Botanickej či Karloveskej zďaleka neskončili, čo sa prejavuje aj v niekoľkých dopravných obmedzeniach. Aktuálne sa dlhé kolóny netvoria iba v smere z Karlovej Vsi do centra, ale i opačne a to dokonca v ranných hodinách, čo predtým nebolo zvykom.

Ako sme si počas uplynulého týždňa všimli, kolóna v smere na Karlovu Ves sa pohybuje oveľa pomalšie ako v predchádzajúcich mesiacoch a autá v popoludňajšej špičke stoja niekedy až pri PKO. Pri Riviére ostal totiž prejazdný iba jeden jazdný pruh, v ktorom za sebou stáli vodiči, ktorí plánovali odbočiť na Devín spolu s tými, čo pokračovali na Karlovu Ves.

Zdroj: ms

​Ak ste teda išli do Karlovej Vsi, no vodič pred vami do Devína, museli ste stáť trpezlivo  za ním, až kým mu nezasvietila zelená na odbočku na Devínsku cestu. Takto vlastne vznikali nekonečné kolóny, keď museli stáť i tí, ktorí mali na svojej trase zelenú, no pred nimi stál vodič smerujúci inam.

Botanická v smere a Karlovu Ves dnes ráno:

"Na predmetnom úseku dochádza k dopravným zdržaniam, nakoľko zároveň prebiehajú viaceré opravy - na križovatke Harmincova, aj na úseku Botanická v rámci opráv Karloveskej ulice (je posledným z opravovaného úseku Karloveská , M. Sch. Trnavského). Križovatka Harmincová bude dokončená budúci týždeň (predpoklad 25.11. podľa počasia), čo by malo dopravnú situáciu zlepšiť. Odbočovací pruh zatiaľ nie je uvoľnený, pretože spadá do opravovaného úseku na Botanickej v Karlovej Vsi, ktorý by mal byť dokončený do 6.12. Opravy na viacerých miestach prebiehajú naraz z dôvodu dopadov pandémie, keď viacerí pracovníci dodávateľa museli zostať v povinnej karanténe. Práce však chceme dokončiť, kým nám to počasie pred zimným obdobím dovoľuje, aby sa dopravná situácia odľahčila podľa možnosti čo najskôr," vysvetlila pre banoviny.sk hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová. 

(ms)

Páčil sa vám článok?