Karlova Ves zvolila štyri odberné miesta na testovanie, kde bude možné prísť autom

28.10.2020
Karlova ves bude poskytovať dotácie podľa nových pravidiel - Karlova_Ves_urad
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Karlovej Vsi budú k dispozícii počas víkendového plošného testovania na nový koronavírus štyri miesta, na ktorých bude možné nechať sa otestovať z auta. Takzvané drive-thru miesta vzniknú na parkoviskách pri Iuvente, v Slávičom údolí, parku SNP a tiež na parkovisku pod mostom Lafranconi. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.

Samospráva upozorňuje, že odberné miesta ešte nie sú schválené dozorným orgánom. "Predpokladáme však, že schválené budú," uviedla mestská časť. Polovica odberných miest má byť v exteriéri, napríklad na námestí Pribišova, pri miestnom úrade či pri ZŠ na Karloveskej ulici a v školskom areáli na Majerníkovej ulici na Dlhých dieloch. Samospráva takisto ďakuje za záujem dobrovoľníkov. "Za posledných päť dní nám prišlo vyše 250 mailov," uviedla Karlova Ves.

Počas víkendového (31.10. - 1.11.) celonárodného testovania bude vytvorených viac ako 5000 odberných miest, pripravených bude 4901 odberných tímov. Oba dni sa bude testovať od 7.00 do 22.00 h, pričom posledný ster sa bude odoberať o 21.30 h.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie