FOTO: Dievčatko v Karlovej Vsi zrazilo auto, keď prechádzalo na kolobežke cez cestu

21.10.2020

Zdroj: FB Karlovka

Páčil sa vám článok?

K ďalšej nebezpečne vyzerajúcej dopravnej nehode došlo dnes ráno v Karlovej Vsi - na hlavnej ceste pri ZŠ na Tilgnerovej ulici. Na priechode pre chodcov zrazilo osobné auto iba 11-ročné dievča idúce na kolobežke.

K dopravnej nehode došlo na hlavnom ťahu, teda na Karloveskej ulici v ranných hodinách. Cez priechod pre chodcov nachádzajúci sa v blízkosti Základnej školy na Tilgnerovej ulici prechádzalo 11-ročné dievča na kolobežke, pričom ju zrazilo osobné motorové vozidlo. Dievčina utrpela pri zrážke zranenia, s ktorými bola vozidlom rýchlej zdravotnej pomoci prevezená do Národného ústavu detských chorôb, teda bývalej Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na bratislavských Kramároch.  

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorí pomohli zranenému dieťaťu a transportovali ho do nemocnice. Vzhľadom na to, že ide o maloletú osobu, však viac informáciu k jej zdravotnému stavu nemôžeme poskytnúť," povedala pre Bratislavské noviny Alena Krčová - hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Podľa našich informácií však dievča utrpelo pri zrážke fraktúru dolnej končatiny. "Dievčatko operujú, má zlomenú nohu, išla riadne po prechode. Podľa spolužiačky sa pozrela, či nejde auto a zrazilo ju v druhom pruhu auto, ktoré išlo rýchlejšie. Ako rýchlo, to ukáže vyšetrovanie. Všetkým príčetným ďakujeme, že sa budú zasadzovať za bezpečnosť chodcov a zvlášť detí, ktoré chodia do školy cez prechod," napísala na FB stránku Karlovka pani Andrea Penxová.

Zdroj: FB Roman Mihálik

​Z tejto snímky to vyzerá tak, že dievča na kolobežke zrazil vodič bordového mercedesu, ale o vyjadrenie k presným príčinám tejto dopravnej nehody sme požiadali tlačové oddelenie Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave a jeho hovorkyňa Veronika Slamková nám povedala: " Dnes v čase krátko pred 08:00 h došlo na Tilgnerovej ulici v Bratislave k dopravnej nehode. Podľa doterajších informácií z miesta dopravnej nehody došlo na uvedenom mieste k stretu osobného motorového vozidla s 11-ročným dievčaťom, prechádzajúcim cez cestu na kolobežke po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Vykonaná dychová skúška u vodiča požitie alkoholických nápojov nepreukázala. Dievča utrpelo zrážkou zranenia, s ktorými bolo privolanými záchranármi prevezené do nemocnice. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody  sú v súčasnosti predmetom objasňovania."

(ars)

 

Páčil sa vám článok?