Karlova Ves ruší obľúbené hody. Dôvodom je koronavírus aj mizerná dopravná situácia

10.9.2020
0

Zdroj: MÚ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Karloveské hody, ktoré sa mali v tomto roku konať v termíne 2. – 4. októbra, organizátori zrušili. Dôvodom sú pretrvávajúce práce na modernizácii električkovej trate v Karlovej Vsi, aj prísne protiepidemiologické opatrenia, ktoré platia pre celú Bratislavu.

„Napriek tomu, že máme pripravené hodové slávnosti vo viacerých scenároch, s ohľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu pristupujeme s ťažkým srdcom k zrušeniu týchto podujatí aj z dôvodu, že v Karlovej Vsi zažívame extrémne sťaženú dopravnú situáciu. V kolónach stojí MHD aj desiatky vodičov, ktorí sa prepravujú individuálne. Pokiaľ nie je obnovená premávka električiek považujeme za rozumné neorganizovať žiadne hromadné podujatie, ktoré by sem mohlo pritiahnuť ďalších ľudí,“ povedala starostka Dana Čahojová.

Organizátori zrušili Karloveské hody aj pre nestabilnú situáciu a prísne protiepidemiologické opatrenia. „Nič nenasvedčuje tomu, že by sa mala epidemiologická situácia v najbližších týždňoch zlepšiť, skôr opak. Zdravie ľudí je pre nás prvoradé. K hromadným podujatiam sa vrátime hneď, ako to bude možné,“ uviedla vedúca oddelenia kultúry Adriana Majka.

Zdroj: MÚ Karlova Ves

​V minuloti na hodoch vystúpil aj český spevák Dalibor Janda.

Už počas organizácie podujatí v rámci celého kultúrneho leta Karlova Ves uplatňovala hygienické nariadenia s cieľom, aby ich návštevníci vnímali ako súčasť života. „Nie je naším cieľom vyvolávať diskomfort pri uplatňovaní opodstatnených nariadení. Chceme však prinášať obyvateľom kultivovanú zábavu bez ohrozenia zdravia," uzavrela Adriána Majka.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?