Karlova Ves sprístupnila prehľadnú mapu vyhradeného parkovania

2.7.2020

Zdroj: mapa Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia mestskej časti Bratislava-Karlova Ves si môžu opäť skontrolovať stav vyhradeného parkovania v okolí. Umožňuje to aktualizovaná interaktívna mapa mestskej časti. Prostredníctvom počítača či mobilného telefónu zistia, či je dané vyhradené miesto platné.

V praxi sa vyskytujú prípady, keď vyhradené parkovanie platné už nie je, no predchádzajúci držiteľ miesta stále nedemontoval zvislé značenie s uvedeným evidenčným číslom svojho vozidla (EČV). Ostatní vodiči môžu byť uvedení do omylu a preto v obave, aby nedostali pokutu od mestskej polície, musia hľadať iné miesto, čo nie je jednoduché.

Vodič, ktorý si v počítači alebo mobile otvorí stránku mapa.karlovaves.sk, si môže vybrať, či chce preskúmať vyhradené parkovacie miesta pre fyzické osoby, miesta pre držiteľov európskeho parkovacieho preukazu (ŤZP-S), svojpomocne vybudované miesta, či miesta určené pre rezidentov v parkovacích zónach Silvánska a Veternicová/Hlaváčiková.

Výhodou interaktívnej mapy je to, že užívateľ si v nej prehľadne overí presnú polohu vyhradených parkovacích miest vo svojom okolí či EČV, pre ktoré je to-ktoré miesto určené. Mapa je užívateľsky intuitívna, jej používanie je bezplatné, prístupné kedykoľvek, bez potreby navštívenia miestneho úradu.

(ts)

Páčil sa vám článok?