FOTO: Vyskúšali sme. Ako funguje v týchto dňoch zoologická záhrada?

19.5.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Obľúbeným miestom Bratislavčanov i návštevníkov mesta je i naďalej zoologická záhrada, ktorá po výluke pre šírenie koronavírusu opäť funguje. Vyskúšali sme, na čo sa môžete tešiť a ku ktorým expozíciám sa nedostanete.

Hoci všetky priestory bratislavskej ZOO verejnosti prístupné nie sú, dostanete sa iba k zvieratám v exteriéri, vstupné sa oproti minulosti nemení. Dospelý návštevník zaplatí teda 7 eur, dieťa 5 eur. My sme ZOO vyskúšali za krásneho počasia počas pondelka. Možno konštatovať, že návštevníkov bolo tak "akurát". To znamená, úplne plné parkovisko, no v samotnej ZOO nebola tlačenica ako po víkendy, ale príjemne vzdušne. Posledný vstup je o šiestej večer, areál (dokedy musíte ZOO opustiť) je otvorený do 19.00 h.

Pred vchodom môžete prejsť rozprašovačom s dezinfekciou. Rady pri vstupe  sa netvorili prakticky žiadne, na opatrenia vo vnútri areálu vás upozorní tabuľa. Teda povinnosť nosiť rúško (tá sa od stredy mení), umývať si ruky mydlom, dodržiavať bezpečné rozostupy.

Vnútorné  expozície v ZOO sú zatvorené, neuvidíte teda živočíchy v teráriách či niektoré opice. Taktiež sa nedostanete k vnútorným výbehom šeliem, väčšina z nich však bola vonku. "Hlavný" bufet neďaleko vchodu, ktorý ponúka kebab, hotdogy, hranolky a podobne, je otvorený. Po šiestej večer sme sa však už nenajedli. Bufet neďaleko pavilónu opíc bol ešte zatvorený, Ďalšie bufety - pri nosorožcoch či Dino parku boli taktiež otvorené. ​Pokiaľ ide o obľúbený Dinopark, ten je v plnej prevádzke. ZOO teda, až na vnútorné expozície, funguje v plnom režime.

FOTOGALÉRIA (zvieratá v ZOO):

Zdroj: ms

​Pri vchode sa dozviete o opatreniach.

Zdroj: ms

Zdroj: ms

​Bufet kúsok od vchodu je otvorený, rady sa netvorili žiadne.

Zdroj: ms

​Bufet pri pavilóne opíc bol ešte zatvorený.

Zdroj: ms

​Do vnútorných expozícií sa nedostanete.

Zdroj: ms

​Dinopark je otvorený , pohyby i zvuky zvierat sú zapnuté.

(ms)

Páčil sa vám článok?