Karlova Ves otvára pre seniorov ďalšie počítačové lekcie

2.2.2020
Seniori môžu pokračovať za počítačmi - senior_PC
Páčil sa vám článok?

Lektorka, ktorá bude školiť seniorov, má niekoľkoročné skúsenosti s výukou v oblasti informačných technológií a rešpektuje tempo študentov.

Nepracujúci seniori s trvalým pobytom v Karlovej Vsi môžu požiadať o dotáciu od miestneho úradu. Predložiť musia doklad o výške príjmu zo Sociálnej poisťovne. Sumy za lekciu po uplatnení dotácie sú takéto: príjem do 210,20 eura – 0 eur; príjem do 315,30 eura – 3 eurá; príjem do 420,40 eura – 4 eurá; príjem do 630,60 eur – 6 eur; príjem do 840,80 eura – 8 eur, príjem nad 840,80, pracujúci seniori a seniori z iných MČ platia 10 eur za lekciu.

V priebehu roka 2020 pripravuje miestny úrad aj skupinové počítačové kurzy pre seniorov začiatočníkov. „Máme plne vybavenú počítačovú miestnosť na miestnom úrade, kde budú k dispozícii lektori zo spoločnosti, ktorá nám poskytla počítačové vybavenie a zároveň nám ponúka spoluprácu aj v oblasti lektorovania,“ informovala Dominika Ďatelinková z miestneho úradu v Karlovej Vsi.

V prípade záujmu sa treba objednať prostredníctvom e­mailu dennecentra@karlovaves.sk alebo telefonicky počas úradných hodín na čísle 0940 634 198. Ak sa budete na lekciu hlásiť, pripravte si okruh tém, teda čo konkrétne sa chcete na počítači alebo na tablete či smartfóne naučiť, čomu nerozumiete a potrebujete pri tom pomoc lektora.

Kapacita skupinového kurzu bude osem žiakov, ktorým sa budú venovať dvaja až traja lektori. Vstup na kurzy bude voľný. Konkrétne termíny kurzov a servisných služieb sa dozviete prostredníctvom článkov v Karloveských novinách a na www.karlovaves.sk v časti Aktuality. Známe sú štyri termíny lekcií 5., 13., 19. a 27. februára. 

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie