Nad Líščím údolím v Karlovej Vsi je nový náučný chodník s altánkom a piknikovým miestom

3.12.2019
0

Zdroj: Mestské lesy

Páčil sa vám článok?

Les Sitina je obľúbené miesto na prechádzky, behanie, cyklistiku či venčenie psíkov, najmä pre obyvateľov Karlovej Vsi. Po novom tu pribudol nový náučný chodník.

"V lokalite sme vybudovali náučný chodník o histórii a ekologickom význame lesa Sitina. Súčasťou náučného chodníka je aj nový lesoparkový altánok so sedením a ohniskom, kde si môžu návštevníci oddýchnuť a opekať. Lúku, ktorá už bola zarastená náletovými drevinami a burinou, sme vyčistili a bude pravidelne kosená. Samotný náučný chodník má päť zastavení s informáciami o histórii kopca Sitina (vinohradnícka tradícia, bunkre z 1. sv. vojny či valové opevnenie), o klimatickej zmene a význame lesov, návštevníci sa dozvedia zaujímavosti o miestnych zvieratách, stromoch a rastlinách," informoval nás Marek Páva z organizácie Mestské lesy v Bratislave.

Pracovníci mestských lesov zmapovali aj okolie najviac navštevovaných chodníkov a v ich tesnej blízkosti napočítali približne 300 už vyschnutých stromov, ktoré predstavujú ohrozenie pre návštevníkov. Tieto stromy sa chystajú v najbližšej dobre odstraňovať. N"ebudeme však posielať ťažkú techniku tam, kde netreba, aby sme minimalizovali poškodenie lesných ciest a preto väčšinu stromov len zhodíme na zem a spriechodníme chodník," vysvetlil Páva.

Zdroj: Mestské lesy

​Projek chodníka, ktorý vznikol v spolupráci s miestnymi obyvateľmi a o.z. Iniciatíva Naše Karpaty, realizovali s finančnou podporou Bratislavského samosprávneho kraja. Mestská časť Karlova Ves pomohla s výrobou drevených konštrukcií na náučné tabule.

Zdroj: Mestské lesy

(ms)

Páčil sa vám článok?