Dobrá správa: Dopravný podnik zavádza medzi Dúbravkou a Patrónkou posilové spoje

2.12.2019
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik sa rozhodol zareagovať na podnety Dúbravčanov a posilniť v rannej špičke linky čislo 83 a 84. Po odstávke električkovej trate v Karlovej Vsi ich začalo totiž využívať viac ľudí a kapacitne už nestíhali.

"Zavádzame preto nové posilové spoje, ktoré budú každé ráno premávať po trase Dúbravka - Patrónka. Až 600 cestujúcim sa každý deň výrazne spríjemní cestovanie do práce i škôl. Posilové autobusy budú premávať v 10-minútových intervaloch počas najsilnejšej dopravnej špičky od 6:56 do 7:26. Zastavovať budú na rovnakých zastávkach ako linka 84. Priemerný interval všetkých autobusov z Dúbravky na Patrónku sa tak skracuje iba na 2,5 minúty," informoval DPB na sociálnejs sieti.

Na Patrónke môžete  prestúpiť na autobusy a trolejbusy ďalej do centra mesta. Môžete využiť aj expresné regiobusy Slovak Lines na Račianske mýto a autobusovú stanicu. Ich šoférovi sa pri nástupe stačí iba preukázať cestovným lístkom alebo priložiť električenku.

"Pre Dúbravčanov chystáme aj ďalšie zlepšenia. Čoskoro plánujeme zlepšiť interval autobusov X5, ktoré vozia cestujúcich k električkám? do Karlovej Vsi," dodáva DPB.

​(ms)

Páčil sa vám článok?