Karloveské centrum kultúry zrekonštruuje javisko a obohatí ho nový svetelný park

12.11.2019
Karloveské centrum kultúry

Zdroj: karlovaves.sk

Páčil sa vám článok?

Staré javisko v karloveskom dome kultúry prejde počas novembra rekonštrukciou. Mestská časť Bratislava-Karlova Ves do nej investuje sumu 23.380 eur. Nové budú aj svetelné rotačné reflektory, napájacie systémy a nový svetelný pult.

Karlova Ves získala na rozvoj kultúrnej infraštruktúry podporu 8000 eur z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

"Vďaka kombinácii rekonštruovaného javiska a nového osvetlenia budú kultúrne akcie v Karloveskom centre kultúry (KCK) predvádzané nielen v technicky kvalitnejšom ale aj vizuálne krajšom prostredí. Doterajší svetelný park v KCK bol z hľadiska multižánrových podujatí nevyhovujúci a nespĺňal nároky na profesionálnu scénu," uviedla vedúca oddelenia kultúry Adriana Majka.

Karloveské centrum kultúry je jediný priestor, kde sa v Karlovej Vsi môžu konať spoločensko-kultúrne podujatia. Má kapacitu 250 miest. Ročná návštevnosť je 15 000 návštevníkov a návštevnosť má stúpajúcu tendenciu. „Cieľom je maximálne využiť potenciál strategického miesta s multižánrovým využitím a technickým vybavením pre všetky vekové, či sociálne skupiny ľudí," povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Karloveské centrum kultúry od roku 2015 postupnými rekonštrukciami znižuje svoj investičný dlh. Vymenila sa v ňom elektrika, pribudli nové zvukové panely, revitalizáciou prešli aj podlahy, kompletná zvuková aparatúra, pribudli nové stoličky, nová šatňa, fasáda aj okná.

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?