FOTO: Čo sa stalo? V ZOO sú dnes zatvorené všetky bufety

21.10.2019
0

Zdroj: Čitateľka Lenka

Páčil sa vám článok?

"Som s malými dcérkami v zoologickej záhrade, chcú jesť a piť a ani jeden bufet nie je otvorený. Neviete zistiť, čo sa deje?" ozvala sa nám dnes čitateľka Lenka. Príčina je však jednoduchá a čoskoro ju zistila Lenka aj sama.

Lenka s dvoma dcérkami - jednou prváčkou, ktorá navštevuje školu, kde majú dnes prázdniny, a druhou škôlkarkou chodila po zoo, no všetky bufety našla zatvorené z technických príčin. Dokonca i ten, ktorý býva otvorený vždy, teda neďaleko vchodu (predávajú tu kebaby). Zisťovali sme teda, čo sa stalo.

"Áno, dnes sú bohužiaľ zatvorené, nesúvisí to však so ZOO, dôvodom je odstávka dodávky elektriny v celej Mlynskej doline. Informovali sme o nej aj na našej stránke, aj na sociálnej sieti," vysvetlila nám vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Alexandra Podgórska s tým, že pokiaľ ide o bufety, prevádzkujú ich externí nájomcovia. Preto ZOO ani nevie ovplyvniť, ak niektorí mimo hlavnej sezóny zatvárajú. Dnes je však dôvodom jednoducho elektrina, nie je totiž možné akýkoľvek predaj zúčtovať v pokladni, variť jedlá, čapovať a podobne. 

FOTOGALÉRIA z dnešného dňa v ZOO:

​Ako sme sa presvedčili, na stránke ZOO je naozaj nasledovný odkaz. "Milí návštevníci, v pondelok, dňa 21. 10. 2019 od 8.00 do 14.30 h., bude odstávka elektrickej energie v časti Mlynská dolina. Nebude pre to u nás možné platiť kartou a vydávanie lístkov bude fungovať v obmedzenom režime. Ďakujeme za pochopenie!"

Bufety však už dnes neotvoria ani popoludní.

​Ako sa Lenka následne presvedčila, nefungujú ani automaty na kávu a nápoje, keďže taktiež idú na elektrinu. "Mohli aspoň znížiť vstupné, keďže nefungujú služby normálne," myslí si Lenka.

V ZOO už je od októbra zimná sezóna, takže vstupné je 5,50 eura na dospelého a štyri eurá na dieťa.

(ms, lb)

Páčil sa vám článok?