Z Karlovej Vsi bolo odstránených tento rok už 44 nepojazdných motorových vozidiel

2.11.2018

Zdroj: MČ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Na základe podnetov od občanov, ale aj vďaka aktívnemu vyhľadávaniu zo strany miestneho úradu, zmizlo v tomto roku z ulíc zatiaľ 44 vrakov. Štrnásť nepojazdných vozidiel odstránila zmluvná odťahová firma. Ďalších 30 áut bolo odstránených na základe výzvy miestneho úradu majiteľovi.

Na základe výzvy bolo desať vozidiel uvedených do pojazdného stavu. V ich prípade išlo väčšinou o aktualizáciu EK a TK, dofúkanie pneumatík, doplnenie EČV a pod. Ďalším 20 majiteľom vozidiel plynú 60-dňové lehoty na odstránenie či spojazdnenie dlhodobo stojaceho vozidla z komunikácie.

Pri odstraňovaní nepojazdných vozidiel miestny úrad rieši dva typy prípadov. Tým jednoduchším sú vozidlá bez EČV. Po osobnej obhliadke zamestnanec miestneho úradu na auto nalepí výzvu, aby majiteľ zabezpečil odtiahnutie do 60 dní. Ak to neurobí, vozidlo je odtiahnuté zmluvnou firmou mestskej časti.

Ak viete aj vy o vraku alebo dlhodobo stojacom vozidle vo vašej lokalite, môžete ho nahlásiť e-mailom TU, alebo osobne v sídle miestneho úradu v Karlovej Vsi.

(ts, ilustračné foto: MČ Karlova Ves)

Páčil sa vám článok?