Rozširovanie pruhov na Harmincovej ulici stojí, celá stavba vraj meškať nebude

19.1.2023

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Prečo sa na Harmincovej nepracuje, čo sa stalo, príde k zdržaniu a posunu termínov? S podobnými otázkami sa obracali Dúbravčania na mestskú časť či na sociálnu sieť. Otázky zodpovedali kompetentní z hlavného mesta, ktoré cestu spravuje a rozširovanie Harmincovej zastrešuje.

Vo svojom stanovisku píše: „Na Harmincovej je potrebné spraviť stabilizáciu podložia, to je však teraz po dažďoch zvlhnuté a je potrebné, aby preschlo. Čakáme na lepšie meteorologické podmienky. Našťastie nemrzne, a teda v momente, keď preschne zemina do potrebnej hĺbky, sa práce opäť zintenzívnia.“

K posunu termínov vraj nepríde. V pôvodnom harmonograme sa vraj počítalo s tým, že v zimných mesiacoch príde k útlmu pracovnej aktivity.

Rozširovanie frekventovanej ulice, ktorá je jedným z hlavných prístupov do a z Dúbravky, má trvať do augusta budúceho roka. Dovtedy by mal stavebník zmeniť dnešnú dvojpruhovú Harmincovu na štvorprúdovú komunikáciu. Stavebníkom je firma Strabag, ktorá vyhrala súťaž v hodnote takmer 3,6 milióna eur bez DPH.

​Projekt počíta s rozšírením v úseku od križovatky s ulicou M. Sch. Trnavského po križovatku s ulicou Polianky, kde nadviaže na už vybudovanú štvorpruhovú cestu.

Prístupová ulica do mestskej časti, spojnica Dúbravky a centra, sa rieši už od roku 2006. Zámer brzdili najmä nevysporiadané pozemky pod cestou v hornej časti ulice.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?