Bratislavská škola sa umiestnila na druhom mieste v rebríčku najlepších ZŠ na Slovensku

19.1.2023
0

Zdroj: FB Karlova Ves - oficiálny profil mestskej časti

Páčil sa vám článok?

Tomu sa povie dobrá vizitka. Základná škola na Tilgnerovej ulici v Karlovej Vsi sa umiestnila na druhom mieste v rebríčku najlepších základných škôl na Slovensku. Rebríček zverejnil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy - INEKO.

Hodnotenie školy je vypočítané pri základných školách na základe výsledkov celonárodných testov v 5. a 9. ročníku (Testovanie 5, Testovanie 9) a mimoriadnych výsledkov žiakov vo vybraných súťažiach. Rebríčky môžu byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy, najmä by však mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl. 

Hodnotilo sa obdobie za šk. roky 2018/2019 - 2021/2022. Prvá skončila škola Základná škola svätého Cyrila a Metoda v Košiciach. Tretia sa umiestnila ZŠ v Svätom Jure na ulici Kollárova 2.

Čo sa týka gymnázií, tu je rebríček prvých troch nasledovný: Najvyššie skončila Škola pre mimoriadne nadané deti (Gymnázium) na Teplickej 7 v Bratislave. Druhé miesto patrí Gymnáziu v Košiciach na Poštovej 9 a trojicu najlepších uzatvára Gymnázium Jura Hronca v Bratislave. 

Svoj rebríček majú aj stredné odborné školy. Prvé mesto patrí Súkromnej SOŠ v Poprade na Ulici 29.augusta 4812. Hneď za ňou skončila Obchodná akadémia na Kukučínovej 2 v Trnave a tretia najlepšia stredná škola je SPŠ elektrotechnická v Prešove na Plzenskej 1. Najvyššie sa v tomto rebríčku z bratislavských škôl umiestnila Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej 44, a to na 5. mieste. 

Celý rebríček si môžete pozrieť TU

​(ivk)

Páčil sa vám článok?