Práce na Harmincovej sa dotknú zastávok MHD i priechodov pre chodcov

24.9.2022

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

 Zmeny, súvisiace s prácami na rozširovaní Harmincovej ulice v bratislavskej Dúbravke pocítia v nasledujúcom období nielen šoféri, ale aj cestujúci MHD. Od nedele (25. 9.) bude dočasne obojsmerne presunutá zastávka "Lipského" ku križovatke Harmincovej s ul. M. Sch. Trnavského. Doprava na Harmincovej bude zachovaná voboch smeroch, jazdné pruhy budú zúžené arýchlosť znížená na 30 km/h. Informuje o tom hlavné mesto SR Bratislava .

Avizuje, že od októbra sa upraví režim aj v prípade chodcov, pre ktorých vytvoria obchádzkové trasy, keďže sa obmedzenia budú týkať časti chodníkov i niektorých priechodov pre chodcov. "Priechod pre chodcov zHarmincovej na Húščavovu zo strany Polianok bude uzavretý, ako náhradný bude slúžiť priechod Pri Suchej Vydrici. Zhotoviteľ postupne zriadi stavenisko medzi Húščavovou ulicou aUlicou Ľ. Zúbka,“ spresnil magistrát.

Upozornil tiež , že v priebehu októbra bude vjazd zHarmincovej do Lipského ulice dočasne uzavretý, o presnom termíne uzávery bude radnica informovať. V súčasnosti dvojpruhová Harmincova ulica  by sa mala na nerozdelenú štvorprúdovú komunikáciu zmeniť do konca augusta 2023. V oboch smeroch sa pridajú buspruhy, smerom do Dúbravky i do centra ostane jeden pruh pre autá. Výsledkom prác má byť okrem zlepšenia plynulosti dopravy aj modernizácia zastávok MHD a zvýšenie bezpečnosti pre peších na priechodoch.

Výstavba je rozvrhnutá na tri etapy, v žiadnej nemá prísť k úplnému uzavretiu komunikácie. Za realizáciu rozšírenia zaplatí hlavné mesto 3.551.673 eur s DPH. Realizátorom je spoločnosť Strabag. Rekonštrukcia sa bude týkať aj úprav svetlených križovatiek, rekonštrukcie osvetlenia i zastávok MHD, tiež prekládky inžinierskych sietí či vybudovania nového parkoviska pred zimným štadiónom. Zrekonštruuje sa takisto povrch komunikácie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?