V domove seniorov v bratislavskej Dúbravke je ďalších 15 pozitívnych na COVID-19

27.9.2020

Zdroj: FB Domov jesene života

Páčil sa vám článok?

Testy v zariadení pre seniorov Domov jesene života v bratislavskej Dúbravke odhalili pozitívne výsledky na ochorenie COVID-19 u 14 klientov a jednej ďalšej zamestnankyne.

Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislavy Katarína Rajčanová. K testovaniu prišlo po potvrdení výskytu ochorenia COVID-19 v mestskom zariadení, keď magistrát v piatok (25. 9.) oznámil, že pozitívne testovaná bola jedna z opatrovateliek. "Napriek všetkým prísnym preventívnym opatreniam, v dodržiavaní ktorých sme boli veľmi striktní a zásadoví, v zariadení pre seniorov v Dúbravke v správe mesta Bratislava sa potvrdil jeden prípad ochorenia COVID-19. Hneď po prvých príznakoch pracovníčka tohto zariadenia zostala v domácej izolácii a ďalší postup koordinovala s RÚVZ. Spolu s ostatnými krokmi, na ktorých od piatka pracuje vedenie zariadenia v spolupráci s mestom a Intervenčným tímom Ministerstva zdravotníctva SR, sa nám aj vďaka tomuto postupu darí eliminovať ďalšie možné riziká pre zamestnancov zariadenia, ako aj pre jeho klientky a klientov," uvádza Rajčanová.

"V prvej fáze, t.j. v piatok 25. septembra, bolo Intervenčným tímom Ministerstva zdravotníctva SR testovaných 75 ľudí, ktorí väčšinu svojho času trávili na dotknutom pavilóne zariadenia. Testovania RÚVZ, žiaľ, potvrdili pozitívne výsledky u 14 klientov a 1 ďalšej zamestnankyne. Všetci boli o výsledkoch okamžite informovaní a poučení o ďalšom postupe, rovnako ich rodiny. Klienti ako aj zamestnankyne zatiaľ zvládajú ochorenie bez výraznejších komplikácií a  ďalšia starostlivosť a liečba o nich bude prebiehať v špeciálne zriadenom oddelení pre COVID pozitívnych klientov," dodala hovorkyňa mesta.

(TASR, ars)

Páčil sa vám článok?