Spomienka na Deža tento rok nebude - aj Modrý vrch live si musí na svoju chvíľu počkať

14.9.2020

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Nadchádzajúca pandémia ovplyvnila aj tradičnú Spomienku na Deža Ursinyho v bratislavskej Dúbravke. Plánovaný kultúrny openair 19. septembra od 14.00 do 22.00 sa po najnovšie vydaných opatreniach Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava rozhodli organizátori zrušiť. Za daných podmienok nie je možné takéto podujatie zorganizovať.

„Budúci víkend sa tak na Fedákovej pri Spomienke na Deža nestretneme... Budúci víkend nie, ale v budúcnosti áno,“ povedal organizátor podujatia Dúbravčan Juraj Štekláč. „Predpokladáme, že 18. septembra 2021. Budeme radi, keď si tento termín poznačíte do kalendárov a ešte radšej, keď sa stretneme.. A možno niečo vymyslíme aj skôr. Nech aj ten Modrý vrch môže rásť a odkaz znieť. Ďakujeme hudobníkom, ktorí cvičili, plánovali, mali zahrať, všetkým dobrovoľníkom, priaznivcom...“

Podujatie organizujú Dúbravské noviny a rôzni dobrovoľníci, priaznivci hudby a umenia. Malo spojiť hudbu, literatúru, umenie a tiež Dúbravčanov, Bratislavčanov, priateľov a fanúšikov kvalitnej slovenskej hudby, oživiť verejný priestor sídliska. Na pódiu sa mali vystriedať skupiny Toddler punk, Queer Jane, Definitivum, Diego, Katarína Máliková, vLaska feat. Žena s ovocím - Marián Slávka a spol. a projekt Vladislava Slnka Šarišského a PJONI – AUTOPSY.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Zakončením Spomienky na Deža mala byť premiéra nového projektu - Kubo Ursiny a Modrý vrch live. Modrý vrch je štvrtý a dnes priam kultový album Deža Ursinyho, ktorý vznikol v spolupráci s básnikom, Osamelým bežcom Ivanom Štrpkom v roku 1981. Spomienka na Deža v roku 2021 by mala byť 18. septembra.

(ts)

Páčil sa vám článok?