FOTO: Staré prístrešky na zastávkach MHD v Dúbravke získali nový imidž

22.5.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Nielen vyčistiť, ale aj vytvoriť niečo trvalejšie. Taký bol cieľ maľovania starých prístreškov na autobusových zastávkach MHD v bratislavskej Dúbravke. Mestská časť Bratislava-Dúbravka a skupina Dobrovoľníci v Dúbravke začali s projektom v roku 2016. Teraz jednotlivé zastávky obnovujú.

Farby stretartovým umelcom a Dúbravke poskytol dopravný podnik,“ priblížil starosta Martin Zaťovič. Ide teda o spoluprácu mestskej časti, mestských poslancov za Dúbravku, Dopravného podniku Bratislava a mladých umelcov.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Zastávka na Agátovej...

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič dodáva, že aj touto formou chcela mestská časť dať priestor mladým umelcom, aby so sprejmi vytvorili niečo pekné a legálne.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Pred zimným štadiónom na Harmincovej ulici pribudli siluety hokejistov...

Dúbravské zastávky nemajú len spríjemňovať čakanie na MHD, ale v duchu pravidla sprejerov – prevenciou grafiti sú grafiti, aj chrániť zastávky pred ďalším počmáraním a ničením.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Prístrešok na Homolovej...

Jednotlivé zastávky odkazujú maľbou na svoje miesto – napríklad hokejisti na zastávke neďaleko zimného štadióna na Harmincovej, Horanská studňa na zastávke pri miestnom úrade či čerešne ako odkaz na Dúbravskú tradíciu.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Azda tu budú tieto krásne rozkvitnuté čerešne ešte aj v júni...

(ts)

Páčil sa vám článok?