VIDEO a FOTO: Trus z holubov im padá na hlavu! Vieme, kedy sa začne s rekonštrukciou

13.5.2019
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej Dúbravky sú zúfalí. V podchode Obchodného domu Saratov sa musia denne vyhýbať trusu holubov, ktoré sa dostali do priestorov stropu a ich výkaly padajú ľuďom na hlavy. Niektoré holuby tam dokonca hniezdia. Ak sa chcú obyvatelia dostať do obchodov, inú možnosť, ako prejsť popod vtáky jednoducho nemajú. Situáciu, na ktorú sa nám čitatelia sťažovali, sme preverili.

Na miestnom úrade Dúbravke sme sa dozvedeli, že s tým nemôžu nič robiť, nakoľko ide o súkromného vlastníka z Českej republiky. Ten priznal, že o probléme vie a snaží sa ju riešiť.

„Celý podchod na Saratovskej ulici by sa mal rekonštruovať v prvom kvartáli roku 2020. Pri časovaní projektu sme okrem iného museli brať ohľad aj na prevádzku reštaurácie a terasy, ktorá sa má tiež rekonštruovať. Uvedomujeme si, že tento podhľad nefunguje na 100 percent. Evidujeme zvýšený počet holubov v podhľadoch, ktorých trus obťažuje ľudí, ktorí chodia pasážou,“ povedal pre Bratislavské noviny vlastník budovy Petr Vondrášek.

FOTOGALÉRIA:

​Potvrdil, že podhľady pravidelne čistia a do doby rekonštrukcie to riešia aspoň provizórne. „Do prázdnych priestorov, kde sa môžu dostať holuby, dávame plastové výplne, aby sme zamedzili ich opätovnému vniknutiu. Problém je, že sa nám často stáva, že ochranári nám tieto provizórne dosky demontujú a holuby sa tam opäť dostanú,“ vysvetlil pre Bratislavské noviny Vondrášek.

(lb)

Páčil sa vám článok?