V Dúbravke opäť môžete zapísať dieťa do škôlky elektronicky

28.3.2019
MŠ Dúbravka

Zdroj: ts

Páčil sa vám článok?

S cieľom zrýchliť a zefektívniť postupy bude mestská časť Bratislava-Dúbravka aj tento rok zapisovať deti do materských škôl elektronicky. Pokračuje v tomu už tretí rok a tretí rok úspešne.

Elektronický zápis detí do materských škôl v školskom roku 2019/2020 sa začne dňa 1. apríla 2019 o 8.00 h. Stačí kliknúť na web mestskej časti www.dubravka.sk a v sekcii potrebujem vybaviť – prijatie dieťaťa do materskej školy vyhľadať online formulár.

„Elektronickou registráciou sa nám podarilo odstrániť nezrovnalosti pri zadávaní osobných údajov detí a rodičov a okrem toho zjednodušiť postup pri triedení žiadostí,“ vysvetlil prednosta miestneho úradu Rastislav Bagar. Niektorí rodičia totiž kedysi prihlasovali dieťa na niekoľko materských škôl súčasne, čím vznikali duplicitné žiadosti.

Zákonný zástupca dieťaťa vyplní elektronický formulár žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy. Na kontaktné e-mailové adresy uvedené v žiadosti potom dostane potvrdzujúcu správu. V prílohe potvrdzujúceho e-mailu je žiadosť, ktorú vytlačí, zanesie ošetrujúcemu lekárovi na potvrdenie zdravotného stavu dieťaťa a doplnenie informácie o absolvovaných očkovaniach.

Pokiaľ by neprišla potvrdzujúca správa o podaní žiadosti, je treba kontaktovať útvar informatiky anna.kupkova@dubravka.sk alebo 02/69202507. Bližšie informácie poskytne školský úrad na telefónnom čísle 02/60101158. 

V prípade, že rodičia registráciu elektronicky nevyplnia, neskôr to na základe odovzdanej prihlášky na predprimárne vzdelanie urobí zamestnanec miestneho úradu.

Potvrdenú a podpísanú žiadosť zákonný zástupca dieťaťa osobne odniesť riaditeľke materskej školy, ktorú uviedol prvú v poradí.

Riaditeľky materských škôl budú žiadosti preberať osobne v stredu a vo štvrtok 24. a 25. apríla od 15.00 do 17.00 h. Riaditeľka žiadosť zaeviduje a spravidla do 30. júna zašle rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa.  Pre potvrdenie od pediatra musia totiž rodičia odovzdať žiadosť aj fyzicky do vybranej materskej školy.

Dúbravka je zriaďovateľom dvanástich materských škôl so 48 triedami. Aktuálne majú materské školy 1075 miest. Prioritou mestskej časti bolo zobrať všetky trojročné deti s trvalým pobytom v Dúbravke. Dobrou správou je, že aj vďaka otvoreniu dvoch nových materských škôl v Dúbravke sa vlani podarilo prijať všetky dúbravské deti, ktoré do konca roka 2018 dovŕšili tri roky veku.

O prijatí dieťaťa rozhoduje riaditeľka materskej školy. Vedenie Dúbravky chce prioritne dať priestor dúbravským deťom. Zaváži tiež vek dieťaťa i súrodenec v materskej škole.

Mestská časť Bratislava-Dúbravka organizuje v spolupráci s Rodinným centrom Macko aj Besedu o materských školách. Určená je pre všetkých rodičov malých Dúbravčanov, ktorých čaká materská škola. Odpovedať na otázky bude Ľubica Szilasiová zo Školského úradu. Na besedu v utorok 2. apríla o 9.30 h  v Rodinnom centre Macko na Sekurisovej je vstup voľný. Deti sa počas debaty môžu pohrať v herni rodinného centra.

(ts)

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie