Devínska Nová Ves spustila projekt Nakupovanie pre seniorov

19.1.2021

Zdroj: FB Priatelia Rače

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Devínska Nová Ves spustila v spolupráci s občianskym združením GoodSports International Slovensko projekt Nakupovanie pre seniorov. Mestská časť ním reaguje na aktuálnu epidemiologickú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom a snaží sa ním predchádzať nákaze a šíreniu ochorenia COVID-19 u seniorov a dlhodobo chorých ľudí.

"Vítame podobné iniciatívy, ktoré na jednej strane dávajú starším a dlhodobo chorým ľudom možnosť vyhnúť sa preplneným obchodom. A na strane druhej prichádzajú od občianskych združení, ktoré mestská časť podporuje a ktoré nemôžu svoju športovú, krúžkovú činnosť vykonávať pre aktuálne platné protiepidemiologické opatrenia," uviedol pre TASR devínskonovoveský starosta Dárius Krajčír.

Projekt sa týka nákupu základných potravín a liekov pre ľudí starších ako 60 rokov, prípadne dlhodobo chorých, ktorým nevie nákup zabezpečiť blízka osoba. Nákup môže obsahovať maximálne desať položiek (desať rožkov je jedna položka) a realizuje sa len cez pracovné dni. Obyvatelia zaplatia len za nakúpené veci, samotné vykonanie nákupu a jeho dovoz priamo domov je bezplatný.

Nákup si môže senior alebo dlhodobo chorá osoba objednať prostredníctvom dohľadového centra na telefónnom čísle 02/32 33 33 32. Operátor so žiadateľom vyplní dotazník, na základe ktorého sa nákup zrealizuje. Nakúpenie objednaných vecí realizuje občianske združenie, ktoré ich donesie aj na adresu žiadateľa. Ten zaplatí za nákup sumu podľa predloženého pokladničného bloku z obchodu alebo lekárne.

"Nákupy prebiehajú výhradne za dodržiavania prísnych epidemiologických opatrení. Nákupy, ktoré budú nahlásené pred 12.00 h, budú dokonca doručené ešte v ten istý deň na uvedenú adresu," poznamenal Roman Mózsi z občianskeho združenia s tým, že nákup nahlásený poobede bude vykonaný na ďalší pracovný deň.

(TASR)

Páčil sa vám článok?