FOTO: Na Devínskej Kobyle už stojí nová vyhliadková veža

30.5.2020
0

Zdroj: nairam

Páčil sa vám článok?

Až 21 metrov vysoká vyhliadková veža na Devínskej Kobyle, ktorej výstavba sa začala v apríli, je už realitou. Ešte však musia dostavať posledné siedme poschodie.

Zhotoviteľovi novej turistickej atrakcie odovzdali stavenisko v polovici apríla, v súčasnosti sa už veža vyníma nad Devínskou Kobylou. Hoci ju teraz postavili pomerne rýchlo, s jej výstavbou sa malo pôvodne začať ešte v auguste 2018, termín sa neustále odsúval.

Vyhliadka sa nachádza na mieste jej predchodkyne, teda v oblasti bývalej raketovej základne, pre verejnosť je ešte uzavretá, keďže musia dokončiť ešte jedno poschodie.

Zdroj: M. F.

​Takto rozhľadňu zachytil Maroš, ktorý išiel okolo na bicykli.

Zdroj: nairam

​Novú vyhliadku na Devínskej Kobyle postupne, ako rástla, fotil aj ďalší Bratislavčan. Toto je dnešný záber.

Veža je (bude) vysoká 21 metrov, teda zhruba ako sedemposchodová budova. Tvorí ju sedem vyhliadok, tie najkrajšie majú ponúkať najvyššie poschodia. Návštevníkom by sa mali naskytnúť výhľady na Alpy či Viedeň, v prípade dobrého počasia vraj až na Zobor v Nitre. Dostupná je peším aj cyklistom. Podľa plánov má byť verejne prístupnou atrakciou a samospráva Devínskej Novej Vsi, ktorá ju dala postaviť, vstupné vyberať neplánuje. V zime bude na vyhliadku vstup zakázaný. 

Zdroj: nairam

Zdroj: nairam

​Pár detailov rozhľadne.

Zdroj: nairam

​Takto vežu začali vztyčovať 25. mája 2020.

Zdroj: nairam

Stav 30. apríla.

(ms)

Páčil sa vám článok?