Devínska Nová Ves pomôže tým, ktorí sú pre pandémiu v zlej situácii

25.5.2020

Zdroj: FB DNV

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Devínska Nová Ves chce pomôcť svojim obyvateľom, ktorí sa v dôsledku pandémie nového koronavírusu ocitli v nepriaznivej situácii. Mimoriadna podpora má byť vo forme jednorazového finančného príspevku a určená je pre tých, ktorí nie sú schopní pomôcť si sami a štátna podpora či dotácie ich situáciu neriešia.

"Pri určení výšky pomoci sa bude vychádzať z individuálnej sociálnej situácie žiadateľa a možností rozpočtu mestskej časti. Žiadosti o poskytnutie finančnej pomoci budú posudzované individuálne referátom sociálnych vecí a miestnou komisiou sociálnou, bytovou a zdravotnou," približuje samospráva na svojej webstránke s tým, že o poskytnutí finančnej pomoci vrátane jej výšky rozhodne starosta Dárius Krajčír na základe návrhu komisie.

Finančný kapitál na poskytnutie mimoriadnej podpory bude zisk z tzv. rúškomatu a rozpočet mestskej časti. Rozhodnutím miestneho zastupiteľstva sa na tento účel v rámci rozpočtu presunuli finančné prostriedky. V prípade záujmu o mimoriadnu podporu je potrebné kontaktovať dohľadové centrum, ktorého pracovníci požiadavku zaznamenajú a následne kontaktujú referát sociálnych vecí devínskonovoveského miestneho úradu.

Bližšie informácie sú k dispozícii na webe mestskej časti, kde samospráva zároveň zverejnila všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktorým sa upravujú podmienky poskytovania príspevkov sociálnej pomoci z rozpočtu mestskej časti.

(TASR)

Páčil sa vám článok?