Pouličné nákupy? Pozrite sa, ako v Devínskej vyberajú stojisko na použité oblečenie

10.2.2019
0

Zdroj: Fb Devínska

Páčil sa vám článok?

Obyvateľov Devínskej Novej Vsi rozčuľuje neporiadok okolo zberných nádob na použité šatstvo. Ten vzniká tak, že niektorí ľudia sa v kontajneroch prehrabávajú, na okolí im však nezáleží.

Na situáciu, ktorá už vraj pretrváva viac ako tri týždne, upozornil ako prvý pán Matúš: ,,A toto bude niekto riešiť? Už je to cca tri týždne, čo to chodia bezdomovci vykrádať....A je to nechutné!" posťažoval sa pán Matúš. 

Samozrejme, dá sa pochopiť, ak je niekto v neľahkej životnej situácii, že siahne aj k takémuto kroku. Ale vysvetlenie pre robenie neporiadku sa už hľadá ťažšie.

K Matúšovi sa okamžite začali pridávať aj ďalší obyvatelia Devínskej Novej Vsi, ktorí sú už z večného neporiadku okolo stojiska unavení a znechutení. Bodaj by aj nie, keď tento "bordel" priťahuje mnohých spoluobyvateľov k neželaným pouličným nákupom. Nemajú problém ani celí vojsť do stojiska, aby ho vykradli. Avšak na ulici Jana Smreka sa ani nemusia namáhať. Dvere stojiska Humana sú totiž vylomené, takže prístup majú viac ako ľahký. Rozhrabú oblečenie, porozhadzujú všade naokolo to, čo nepotrebujú, ostatné si dajú do tašiek a odídu preč. Po takýchto nákupoch však ostáva na mieste nehorázna spúšť, čo už obyvatelia, pochopiteľne, nie sú ochotní viac tolerovať.

Zdroj: Fb Devínska

​,,Smutné. Dávame tam čisté veci s dobrým úmyslom a takto to dopadne," poznamenala pani Daniela.​

Nám sa s pánom Matúšom, ktorý ako prvý upozornil na situáciu na oficiálnej facebookovej stránke Devínskej Novej Vsi, podarilo prostredníctvom sociálnych sietí skontaktovať a spýtať sa ho, čo je v prípade nové:

,,Ako sa vyjadrovali aj  ostatní spoluobčania v komentároch, tak starosta  by to už mal mať vraj  "na stole", tak neviem, či to ešte niekto rieši z kompetentných," napísal nám pán Matúš.

Rovnako aj pán Juraj už riešil túto situáciu a to tak, že napísal priamo starostovi na stránku Odkaz pre starostu.

,,Na ulici Jána Smreka je poškodený kontajner na zber šatstva. Vrecia s odovzdaným oblečením sa povaľujú aj na ulici. Majiteľ objektu bol telefonicky upozornený, tvrdí, že nemá nový kontajner. Necháva však pohodené aj darované oblečenie," napísal pán Juraj starostovi. 

Odkaz je však zo dňa 27.januára a zatiaľ nedošlo k náprave. Rovnako sme teda starostu Devínskej Novej Vsi, Dáriusa Krajčíra, kontaktovali aj my z Bratislavských novín. Ten nám potvrdil, že o probléme je už informovaný a náprava sa bude konať už zajtra. 

,,Mestská časť Bratislava-Devínska Nová Ves priestor vyčistí a dvierka kontajnera v rámci možností zabezpečíme. Termín, 11. februára 2019," vyjadril sa  Krajčír pre banoviny.sk.

Problém obyvateľov Devínskej Novej Vsi by sa tak mal vyriešiť už zajtra.

(bal)

Páčil sa vám článok?