Tip na sobotu: JARmok na Devíne ponúka hľadanie vajíčok aj komentovanú prechádzku

30.3.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Hľadanie vajíčok, spoznávanie histórie s interaktívnou mapou, ale aj komentovaná prechádzka s výkladom o pastve kôz a oviec čakajú v sobotu návštevníkov bratislavského JARmoku na Devínskom hrade. Informuje o tom Múzeum mesta Bratislavy, ktoré podujatie organizuje v spolupráci s mestskou časťou.

"Pripravený je pre vás aj bohatý rodinný program vrátane obľúbeného hľadania veľkonočných vajíčok a mnoho ďalších možností, ako príjemne stráviť jednu z prvých jarných sobôt v areáli hradu. Nebudú chýbať ani ukážky remesiel," avizujú organizátori.

Okrem toho budú počas celého dňa na hrade komunitné trhy.

Vstupné je štyri eurá, vstupenky sú v predaji v pokladni hradu Devín.

PROGRAM:

9.00 – 10.00 h
HĽADANIE VAJÍČOK V AREÁLI HRADU DEVÍN
Vstup zdarma pre všetkých rodičov s deťmi v čase od 8.45 do 9.15.

10.00 – 11:30 I 12:15 – 16.00 h
SPOZNAJ HRAD DEVÍN // rodinný program

Spoznajte počas JARmoku na Devíne dlhoročnú históriu hradu Devín s interaktívnou mapou. Program je vhodný pre rodiny s deťmi vo veku 6 – 12 rokov.

14.00 h
PASTVA NA DEVÍNE // komentovaná prechádzka

Počas JARmoku na Devíne sa v rámci komentovanej prechádzky bližšie pozriete na pastvu kôz a oviec na hrade Devín. Je len novinkou posledných rokov, alebo boli zvieratá odnepamäti nerozlučne spojené s históriou Devína? Spoločne si prejdete miesta, na ktorých sa zvieratá pasú, a podebatujete o rastlinách a hmyze, ktorým sa tu vďaka nim darí, ale napríklad aj o menej známych zaujímavých faktoch o ich truse, ktoré vás prekvapia.

(ms, tasr)

Páčil sa vám článok?