Tip na sobotu: Do Devína sa vracajú rytieri aj s bohatým programom

29.5.2023
0

Zdroj: rytierinadevine.sk

Páčil sa vám článok?

V prvú júnovú sobotu (3.6.) sa na hrade Devín koná obľúbené podujatie Rytieri na Devíne tradične spojené s bohatým programom, ktorý vás zavedie do histórie, konkrétne obdobia renesancie.

Brány hradu sa otvoria o 10:00 h, podujatie sa ukončí pred 19:00 h. Na návštevníkov čakajú napríklad ukážky bojovej pripravenosti, ktorú predvedú janičiari – výkvet osmanskej (tureckej) armády. Budú doplnené aj stručným výkladom o jednotlivých typoch vojakov. Uvidíte aj landsknechtov, bojovníkov, ktorí križovali Európu v prvej polovici 16. storočia.

Spoznáte i hrdinov protitureckých bojov, renesančné tance, dobovú hudbu, poéziu a môžete obdivovať i vystúpenia kaukliarov.

Samozrejme, nemôže chýbať rytiersky turnaj, strelnica s lukmi, kušami, vozenie sa na živom a drevenom koni, detský kútik s rôznymi hrami (katapult, chodúle, hádzanie na jednorožca krúžkami, hádzanie krúžkov na meče, hádzanie loptičiek do draka), remeselné a predajné stánky, stánok s občerstvením.

Podujatie Rytieri na Devíne, ktoré existuje už od roku 2013,  organizuje šermiarska skupina Tostabur pod vedením už legendárneho Petra Kozu.

(ms)

Páčil sa vám článok?