Cestu hrdinov SNP budú na Devíne a Dukle ohraničovať pamätné kamene

28.9.2022

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Cestu hrdinov SNP, hlavnú turistickú a pamiatkovú trasu naprieč Slovenskom, budú na jej koncových bodoch ohraničovať dva pamätné kamene. Osadené boli v stredu v Duklianskom priesmyku a na Devíne, informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Cesta hrdinov SNP spája dva kľúčové prvky slovenskej národnej identity. Na jednej strane Slovenské národné povstanie, na druhej strane našu jedinečnú prírodu," vyhlásil minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO), ktorý sa zúčastnil na slávnostnom odhalení jedného z pamätných, viac ako tonu vážiacich kameňov na Devíne.

Vozidlový park správcu komunikácií v Bratislavskom kraji sa rozrastie o osem nových vozidiel

Autá budú slúžiť na zimnú aj bežnú údržbu. „Doteraz využívaná technika župnej cestárskej spoločnosti už nevyhovovala požiadavkám doby. Mnohé nákladné vozidlá so sypacími nadstavbami a radlicami boli zastarané. Opravovať ich už bolo nerentabilné a neefektívne. Preto sme sa rozhodli zakúpiť nové. Vďaka tomu bude zimná aj letná údržba kvalitnejšia,“ vyhlásil Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

​(ivk)

Páčil sa vám článok?