Môžete sa vrátiť do čias stredoveku: Na Devínskom hrade sa konajú rytierske dni

2.7.2022
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Vrátiť sa do čias stredoveku, spoznať šermiarske umenie či vyskúšať si streľbu z luku môžu ľudia v sobotu na Devínskom hrade v Bratislave. Urobiť tak môžu pri príležitosti rytierskych dní, ktoré organizuje Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel.

"Rok sa s rokom stretol a opäť nastal čas na sériu rytierskych dní na majestátnom hrade nad sútokom Moravy a Dunaja. Vždy v prvú sobotu v mesiaci tu od mája do septembra zažijete návrat v čase, znovuzrodenie rytierov a udatných bojovníkov," uvádzajú organizátori. Jednotlivé dni sa odohrávajú v rôznych historických obdobiach.

Pre návštevníkov bude pripravená dobová strelnica, točenie na hrnčiarskom kruhu, jazda na živom, ale i na drevenom či železnom koni, mučiareň, remeselné stánky, chýbať nebude ani občerstvenie či možnosť posedenia v orientálnej čajovni.

FOTOGALÉRIA (Rytieri na Devíne v roku 2017):

"Každú celú hodinu je pripravený zaujímavý program, zasadený do daného obdobia, ktorý vás zavedie späť do čias dávno minulých. Uvidíte a zažijete šerm, divadlo, dobové tance, ale najmä hlavný popoludňajší program, v ktorom hlavnú úlohu zohrávajú rytieri so svojimi tátošmi," doplnili organizátori.

(TASR)

Páčil sa vám článok?