Jediné potraviny v Devíne sa už rysujú, rieši sa i skladba tovaru a budúci personál

2.12.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Je to naozaj tak, v Devíne ako v jedinej mestskej časti Bratislavy sa nenachádza ani jeden obchod s potravinami (ak nerátame maličkú trafiku). Situácia sa však už mení a priamo v centre tejto mestskej časti na Hradnej ulici vyrastá budova budúcej predajne.

V Devíne naposledy fungovali potraviny do leta 2019, išlo však o maličký obchod (nie samoobsluhu) zriadený v garáži jedného z rodinných domov. Odvtedy tu potraviny neboli vôbec, otvorená je iba malá trafika a miestni obyvatelia musia na nákupy cestovať do niekoľko kilometrov vzdialenej Devínskej Novej Vsi, čo je pre starších či ľudí bez auta problém. Situácia sa však mení a budúci obchod, ktorý by mal byť podľa plánov najlepšími obecnými potravinami na Slovensku, už  naberá prvé reálne kontúry.

Potraviny v Devíne sa rozhodol postaviť finančník Patrik Tkáč, ktorý tu aj žije. Mali by mať vlastnú pekáreň a v ich priestoroch sa ráta aj s kaviarňou či predajňou vína v podzemí. Cieľom je priniesť do sortimentu kvalitu s tým, že základné potraviny zostanú lacné. 

"Práce postupujú podľa plánu, betónuje sa nadzemne poschodie, začína sa riešiť skladba tovaru a tréning ľudí," dozvedeli sme sa od investora.

Zdroj: ms

Aktuálny stav výstavby.

S výstavbou potravín v Devíne sa začalo počas tohto roka a hotové by mali byť na jeseň či v zime 2021.

Zdroj: P. T.

Vizualizácia budúcich potravín v Devíne.

Zdroj: ms

​Takto vyzeralo miesto v januári 2020, následne tu vykopali hlbokú jamu.

(ms)

Páčil sa vám článok?