BEDEKER GURMÁNA Čím prekvapila slovensko-maďarská klasika v čunovskej čárde?

9.10.2022
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

O exotické reštaurácie nie je v Bratislave núdza, ale ak máte chuť na maďarskú kuchyňu, musíte dobre hľadať. My sme pre vás vyskúšali čárdu v mestskej časti Čunovo, ktorá funguje už roky, no nie každý Bratislavčan o nej vie.

Ak sa vám zdá, že reštaurácia Attila Čunovská csárda je na konci sveta, kam na obed zájde málokto, tak rátajte s tým, že možno budete mať problém nájsť si voľný stôl.

Okolo poludnia bolo na terase pod slnečníkmi plno, najesť sa sem prišli colníci z finančnej správy, cyklisti z dunajskej hrádze, ľudia, ktorí v okolí pracujú, i miestni... Sedieť sa však dá aj vnútri a je to tam pekné, vo vidieckom štýle. Vonku v záhrade je zase jazierko, chovajú tu ovečky, zajkov či morčatá, a k stolu vás možno príde pozdraviť prítulná biela mačka, ktorá má každé oko inej farby.

Zdroj: Marián Dekan

​Prostredie je príjemné.

V pohodovom prostredí si vychutnáte jedlá pripravené podľa klasických slovensko-maďarských receptov, na ktoré dohliada  šéfkuchár a majiteľ podniku Attila. Reštaurácia však rozhodne nepatrí k najlacnejším, aj s tým musíte rátať.

Z obedového menu sme stavili na Zapekanú cuketu s mozarellou (8,90 €) na trhanom šaláte s paradajkovou omáčkou. Bolo to príjemné ľahké jedlo s kombináciou chutí, ktorá nám lahodila. Ocenili sme tiež osviežujúci čerstvý šalát aj veľkosť porcie - nič prehnané, ale presne na našu mieru. Potešil i styling, na tanieri vyzeralo jedlo fakt dobre.

Zdroj: Marián Dekan

​Zapekaná cuketa s mozarellou na šaláte s paradajkovou omáčkou

Ďalšou voľbou boli Vyprážané kuracie pečienky (9,90 €), ku ktorým sme mali varené zemiaky s maslom a tatársku omáčku, osvedčená klasika. Porcia bola kvalitná, výdatná, skrátka veľké jedlo, hoci sme vyberali z menu. Pečienky boli zjavne čerstvé, vyzdvihujeme aj chrumkavý trojobal, ktorý bol akurát, nepotlačil chuť jemného mäska.

Zdroj: Marián Dekan

​Vyprážané kuracie pečienky s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou

Aj Fazuľová polievka s údeninou (6,90 €) bola pre nás plnohodnotným hlavným jedlom - hustá ako sa patrí, s nakrájaným údeným mäsom, klobáskou a domácimi haluškami. Ingrediencie neoklamané, nijaké mastné mäso, fazule veľké strakaté a všetko dokopy chutné... Takto nejako si predstavujeme poctivú fazuľovicu.

Zdroj: Marián Dekan

​Fazuľová polievka s údeninou

Na Maďarský guláš  (14,90 €), ktorý sme si vybrali z jedálneho lístka, sme museli na rozdiel od objednávky z menu dosť dlho čakať. Porcia bola pekne naservírovaná v elegantnom hlbokom tanieri, hovädzie mäso šťavnaté a mäkké, až na dve „šľachovité“ kocky, tie sme nevedeli zjesť, išli nabok. Šťavy bolo primerane a bola výborná, žiadne zahusťovanie múkou. Oceňujeme aj domácu žemľovú knedľu, na tej sme si tiež pochutili.

Zdroj: Marián Dekan

​Maďarský guláš v elegantnom hlbokom tanieri

Pri objednávaní Rybacej polievky (8,90 €) pripravenej z troch druhov rýb sme si predstavovali niečo na spôsob halászlé, ktoré je pýchou maďarskej kuchyne. Šmrnc tejto špecialite dodáva okrem mäsa a cibule mletá červená paprika, ktorá má mať tmavočervenú farbu, plnú chuť i vôňu - v tomto prípade však poctivou paprikou šetrili. Polievka bola dostatočne hutná, ibaže na náš vkus málo pikantná, takže sme si chuť doplnili čili omáčkou, tú nám priniesli na vyžiadanie.

Zdroj: Marián Dekan

​Rybaciu polievku sme čakali "paprikovejšiu"

Zato Grilovaná husacia pečeň (11,90 €) na opečenej zemiakovej knedličke bola delikatesa, ktorej niet čo vyčítať, bola príjemným chuťovým i vizuálnym zážitkom. Receptov na prípravu tohto luxusného kúska mäsa je viac, v čunovskej čárde vám ponúknu aj husaciu paštétu s marhuľovým a hruškovým čatní. My však konštatujeme, že sme si vybrali dobre. Chuť lahodnej pečene ladila so sladkastou pečenou hruškou a ovocným čatní, ozvláštnili ju navyše čučoriedky a kúsky jahody, naozaj pochúťka.

Zdroj: Marián Dekan

Grilovaná husacia pečeň - skutočná delikatesa

Zaujal nás názov Attila šalát (11,90 €), tak sme si objednali aj ten. Dostali sme tanier sviežej zeleniny s kuracím mäsom, vajíčkom, slaninovým čipsom a krutónmi – bola to akoby „Attilova“ verzia cézar šalátu. Všetkých ingrediencií bolo dosť, aj porcia dostatočná, slaninka chrumkavá a kuracie mäso vo veľmi chutnom „páci“. Privítali by sme však, keby sme v ňom mali menej dresingu, pridať sa dá vždy, ubrať už nie.

Zdroj: Nikola Čukanová

Atilla šalát sme si objednali zo zvedavosti.

(bn)

Foto: Marián Dekan

Naše hodnotenie: ****

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie