Nová mestská aplikácia či platba cez sms: Systém PAAS má viacero noviniek

10.6.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Systém regulovaného parkovania PAAS v hlavnom meste má viacero noviniek. Medzi nimi nová mestská aplikácia PAAS, platba parkovného cez SMS aj nové klientske miesto na Zimnom štadióne O. Nepelu. Novinkou je tiež možnosť predčasného ukončenia parkovacieho lístka. Informoval nás o tom hovorca magistrátu Peter Bubla.

S novou mestskou aplikáciou PAAS podľa Bublu nielen jednoducho uhradíte, predĺžite či skrátite parkovné, ale ak si s niečím nebudete vedieť rady, dostanete od mesta potrebnú podporu.

Od spustenia PAAS v Bratislave mohli návštevníci zón platiť parkovné prostredníctvom niektorej z už existujúcich mobilných aplikácií externých partnerov. "Aby  platenie mobilom bolo čo najjednoduchšie, a hlavne, aby sme v prípade problémov mohli poskytnúť čo najkvalitnejšiu podporu, prinášame vlastnú mestskú aplikáciu PAAS, ktorá k systému PAAS jednoducho patrí. Našu appku vyvinuli kolegyne a kolegovia z tímu inovácií a vie byť nápomocná vo viacerých situáciách, uviedol Bubla. 

V aplikácii nájdete napríklad mapu, ktorá automaticky určí vašu polohu a obsahuje rovnako aj informácie o záchytných parkoviskách. Jednoducho si ňou viete predĺžiť, ale aj predčasne ukončiť vaše parkovacie lístky. Ak teda idete napr. k lekárovi alebo na rokovanie a neviete, dokedy presne nastaviť koniec platnosti parkovacieho lístka, pokojne si navoľte dlhší čas aj s väčšou rezervou, pretože parkovanie viete ukončiť kedykoľvek a zaplatíte len za skutočne spotrebovaný čas parkovania.

Appka vás rovnako upozorní aj na končiacu sa platnosť parkovacieho lístka. Využijete v nej aj bonusovú či návštevnícku kartu, vrátane kariet vašich príbuzných.

K mestskej aplikácii máte profesionálnu zákaznícku podporu na infolinke 0800 222 888, cez email či osobne na klientskych miestach.

Aplikácia je dostupná v Google Play.

Pre tých, ktorí aplikácie nechcú alebo nemôžu používať, prináša mesto platbu prostredníctvom SMS. Stačí, ak cez SMS zadáte „kód úseku parkovania”, „EČV vozidla, ktoré parkuje” a „počet hodín parkovania” (príklad: 2035 XX123XX 1) a odošlete ju na číslo 2200. Cena parkovania cez SMS, na rozdiel od platby cez aplikáciu či parkomat, zahŕňa poplatky, ktoré si účtujú operátori. V regulovaných zónach postupne osádzajú tabule s informáciami o platbe cez SMS.

Ak budete potrebovať v súvislosti s PAAS poradiť, na Zimnom štadióne O. Nepelu otvárajú nové klientske centrum. 

„Viem, že regulácia parkovania nie je populárna téma a nie všetci sa na nej zhodneme. Po dva a pol rokoch fungovania PAAS dnes už ale vďaka dátam vieme, že reálne funguje, obyvatelia v mieste svojho bydliska zaparkujú ľahšie a som presvedčený, že je to správna cesta. Ďakujem za všetku spätnú väzbu, ktorú nám dávate - nie všetky podnety dokážeme zapracovať, ale tam, kde fungovanie PAASu môžeme zlepšovať, to robíme a budeme v tom pokračovať. Verím, že nová PAAS aplikácia, možnosť platby cez SMS či lepšia zákaznícka podpora sú toho dôkazom,“ uzatvára primátor Matúš Vallo.

(ms)

Páčil sa vám článok?