Aktuálny cenník na letné kúpaliská je už známy: Kde si priplatíme a kde sa vstupné nezmenilo?

6.6.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Hoci prvé dve bratislavské kúpaliská, Rosnička a Areál Zlaté piesky, mali pôvodne fungovať už od 1. júna, pre počasie to nevyšlo. Leto sa však hlási, takže organizácia STaRZ začne postupne otvárať všetkých osem kúpalísk, ktoré má v správe. Ceny vstupu mesto potvrdilo na poslednú chvíľu.

Ešte týždeň pred plánovaným otvorením Rosničky v Dúbravke nebolo úplne jasné, či vstupné na kúpaliská, ktoré patria pod Správu telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), zostane rovnaké ako vlani. Riaditeľ organizácie Ladislav Križan pri odpovedi na našu otázku len pripomenul infláciu, vyššie ceny vodného aj stočného, takisto ľudskej práce vrátane zabezpečenia plavčíkov...

Napokon však oznámil dobrú správu, ceny vstupu na mestské kúpaliská sa nezmenili – mesto vraj o tom rozhodlo po dlhšej debate. Navyše, aj tentoraz môžeme ušetriť, ak si kúpime lístok online alebo permanentku. Celosezónna permanentka nás vyjde rovnako ako vlani (stála 99 eur, resp. 109 eur od 10. júla 2023), pričom si môžeme vziať na kúpalisko aj dieťa, za ktoré v tomto prípade zaplatíme iba 1 euro.

Výnimkou je kúpalisko Mičurin, ktoré spravuje STaRZ prvýkrát od tohto roku: za celodenný lístok sme minulé leto platili 3,50 eura a deti od 3 do 14 rokov 2,50 eura, teraz je to o niečo viac. V tomto prípade sa mesto rozhodlo pre rovnaké vstupné, aké je v Rači, teda 4,50 eura pre dospelého a 4 eurá pre dieťa. Ceny vstupu na kúpaliská uvádzame v článku nižšie.

Zdroj: STaRZ Bratislava

Pridáte sa? STaRZ hľadá plavčíkov na letné kúpaliská.

Priplatíme si tiež na petržalskom kúpalisku Matador, ktoré prevádzkuje OZ Klub vodného póla Bratislava - oproti vlaňajšku vyjde jednorazový vstup o 50 centov až 1 euro viac, permanentka stojí 130 eur, vlani sme za ňu platili 100 eur.

Mestská organizácia STaRZ má v správe osem kúpalísk, okrem Mičurinu (minulý rok ešte patril pod Národný inštitút vzdelávania a mládeže) aj kúpaliská Rosnička, Tehelné pole, Delfín, Lamač, Krasňany, Rača a Areál zdravia Zlaté Piesky. Ak máte možnosť, kúpte si na tieto kúpaliská lístok online, za celodenný vstup zaplatíte všade rovnakú sumu 4 eurá.

Celodenný lístok na kúpaliská

(kúpený priamo v pokladni)

Rosnička: dospelý 6  €, dieťa (3 - 18 rokov) 4,50 €, senior 62+ a ŤZP 2,50 € 

Delfín, Lamač, Tehelné pole: dospelý 5 €, dieťa (3 - 18 rokov) 4,50 €, senior 62+ a ŤZP: 2,50 €

Krasňany, Mičurin, Rača: dospelý 4,50 €, dieťa (3 - 18 rokov) 4 €, senior 62+ a ŤZP 2,50 € 

Zlaté piesky: dospelý 5 €, dieťa (3 - 18 rokov) 4,50 €, senior 62+ a ŤZP 2,50 €

• Matadorka: dospelý 8,50 €, dieťa (3 -16 rokov) 5 €, senior 62+ a ŤZP 7 €

(ac)

Páčil sa vám článok?