Empatický vodič MHD či vietnamská rodina: Primátor Vallo ocenil osobnosti Bratislavy

25.4.2024
0

Zdroj: Marek Velček

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Divadle P. O. Hviezdoslava udelil primátor Matúš Vallo vo štvrtok večer Cenu primátora Bratislavy 2024. Tohtoročnými laureátmi sa stalo sedem osobností a jedna rodina.

Jedno z ocenení bolo udelené in memoriam. Tohtoročné ocenenia majú poukázať najmä na dôležitosť, význam a prínos rôznych komunít v meste.

Za osobný vklad k rozvoju židovskej komunity, jej tradícii a vzájomnému porozumeniu v hlavnom meste získal ocenenie Egon Gál.

Zdroj: Marek Velček

Egon Gál.

Za založenie Univerzitného pastoračného centra sv. Jozefa Freinademetza si ocenenie odniesol kňaz a spisovateľ Milan Bubák. Za dlhoročné vedenie projektu Nota bene a pomoc ľuďom bez domova pri ich začleňovaní do normálneho života bola ocenená Sandra Pazman Tordová.

Za záchranu života mladého dievčaťa získal ocenenie vodič MHD Roman Pavle. Ten počas svojej služby zbadal na zábradlí Mosta Apollo sedieť mladé dievča, odstavil autobus a prihovoril sa mu.

Zdroj: Marek Velček

Roman Pavle.

Za prínos k rozvoju komunít a susedstiev, osobitne za dlhoročnú organizáciu Dobrého trhu, si ocenenie odniesli Barbara Zavarská a Illah van Oijen.

Zdroj: Marek Velček

Barbara Zavarská a Illah van Oijen.

Za popularizáciu vietnamskej kuchyne bola ocenená rodina Hoang, ktorá 12 rokov prevádzkuje bistro na trhovisku Miletičova.

Zdroj: Marek Velček

Rodina Hoang.

Cena im memoriam bola udelená ekológovi a ochranárovi Andrejovi Kovarikovi za jeho boj za zeleň, stromy a zdravé životné prostredie.
Cena primátora Bratislavy je najvýznamnejším mestským ocenením s dlhoročnou tradíciou.

(TASR)

Páčil sa vám článok?