VIDEO: Prezidentku Čaputovú povykrúcali deti z Centra sociálnych služieb prof. Karola Matulaya

25.5.2023

Zdroj: FB Zuzana Čaputová

Páčil sa vám článok?

To, že našej prezidentke nechýba empatia a ľudskosť preukázala nejedenkrát. Naposledy keď navštívila Centrum sociálnych služieb profesora Karola Matulaya.

História tohto centra sa datuje od roku 1982, kedy bolo Obvodným národným výborom Bratislava IV. zriadené. Zariadenie bolo prvé zariadenie denného typu pre malé deti s mentálnym postihnutím na Slovensku . Dovtedy deti s mentálnym postihnutím, ktoré nenavštevovali školu, mali len dve možnosti, a to zostať s rodičom doma alebo dožiť svoj život v celoročnom veľkokapacitnom zariadení. 

Centrum navštívila prezidentka Zuzana Čaputová. "Návšteva Centra sociálnych služieb profesora Karola Matulaya bola krásnym zážitkom plným ľudskosti a radosti. Vraveli, že sa u nich dejú malé zázraky a majú pravdu - dostali ma do tanca o 9-tej ráno," povedala prezidentka. 

Veľká zmena po 17 rokoch: Bratislava preberie do správy parkovacie miesta v Starom Meste, ktoré spravovala súkromná firma

Mesto Bratislava preberie od augusta správu nad približne 3000 parkovacími miestami v Starom Meste, ktoré takmer 17 rokov prevádzkuje súkromná spoločnosť BPS Park. Súd mal v predbežnom právnom posúdení uviesť, že zmluvu medzi hlavným mestom a súkromnou spoločnosťou o nájme predmetných parkovacích miest považuje za neplatnú. Vo štvrtok to oznámili primátor Bratislavy Matúš Vallo a starosta Starého Mesta Matej Vagač.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?