V kostoloch Bratislavskej arcidiecézy bude v nedeľu Svätomartinská zbierka

12.11.2022
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 13. novembra bude pri všetkých svätých omšiach v kostoloch Bratislavskej arcidiecézy dobročinná Svätomartinská zbierka. Ide o tradičnú zbierku v arcidiecéze, ktorá sa realizuje každoročne pri príležitosti slávnosti patróna arcidiecézy sv. Martina. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska na svojom webe.

Veriaci svojimi príspevkami podporili množstvo užitočných projektov na Slovensku i v zahraničí. Tentoraz je výnos zbierky určený na nákup nového mamografu pre Onkologický ústav sv. Alžbety v Bratislave a na nákup polohovacích postelí pre Nemocnicu Milosrdných bratov v Bratislave.

Prvá Svätomartinská zbierka sa uskutočnila v roku 2009. Jej výťažok bol určený na pomoc spoločenstvu Cenacolo v Kráľovej pri Senci, čiže na pomoc ľuďom na ceste oslobodenia sa z rôznych škodlivých závislostí. Vyzbieralo sa vyše 73.889 eur.
Zbierka vlani vyniesla 138.900 eur. Za tieto financie sa podporila výstavba zariadenia pre seniorov v obci Hrušky, ktorí si po tornáde na Morave sami nedokázali obnoviť svoje zničené domy.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?