Hlavné mesto aj napriek zrušeniu vianočných trhov otvorí Bratislavské Vianoce - čo bude ich súčasťou?

23.11.2021
Vianočný les

Zdroj: BKIS

Páčil sa vám článok?

Vianočná atmosféra v uliciach Bratislavy nemá chýbať ani tento rok. Hoci pre zlú pandemickú situáciu sa v centre nebudú konať ani tento rok tradičné vianočné trhy, mesto pre verejnosť pripravilo podujatie Bratislavské Vianoce. Otvorí ho v piatok (26. 11.) o 18.00 h prostredníctvom živého vysielania na sociálnej sieti.

"Diváci sa môžu naladiť na vianočnú vlnu a zažiť prostredníctvom livestreamu vianočnú prechádzku Bratislavou plnú netradičných hostí a vianočných prekvapení," informuje hlavné mesto. Nebude chýbať ani rozsvecovanie vianočného stromčeka.

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) na svojom webe informuje, že Bratislavské Vianoce ozdobia najmä menšie priestranstvá mesta, zohľadňujúc bezpečnosť divákov. "Preto sú pripravené aj podujatia menších formátov ako workshopy, hudobné a tanečné vystúpenia či vychádzky Rande s mestom," spresnila organizácia. Pripravený bude aj online program prostredníctvom Klariského diškurzu.

Zrušené vianočné trhy sa snažia suplovať foodtrucky na Kamennom námestí, teda aspoň zatiaľ...

Netradičné vianočné trhy sa konajú na Kamennom námestí, konkrétne na parkovisku pri hoteli Kyjev, kde je už od piatka 19. novembra zaparkovaných niekoľko tzv. foodtruckov, teda pojazdných stánkov s občerstvením umiestnených okolo detského kolotoča. O tom, ako a či vôbec budú trhy fungovať po sprísnení opatrení organizátori momentálne rokujú s príslušnými úradmi...

"Vianočné mesto a jeho sviatočnú atmosféru podporia aj mestské časti i organizácie a na mapu Bratislavských Vianoc sa pripoja vlastnými vianočnými podujatiami. Nebude chýbať rozsvecovanie stromčekov a adventných vencov, tradičné mikulášske programy, adventné koncerty, vianočné koledy a dobročinné aktivity na podporu seniorov, ľudí v sociálnej núdzi či znevýhodnených skupín obyvateľov," spresňuje BKIS.

Súčasťou podujatia bude aj Vianočný les. Tento rok skrášli Primaciálne námestie. Stromčeky vyzdobia z prírodných materiálov deti z 30 bratislavských materských, základných a umeleckých škôl a z centra voľného času.

(TASR)

Páčil sa vám článok?