Covid v Bratislavskom kraji: Koľko detí sa infikovalo a koľko tried museli zavrieť? Hygienici zverejnili presné čísla

25.10.2021
0

Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Páčil sa vám článok?

Koronavírus sa opäť šíri Slovenskom. Ako je však na tom Bratislavský kraj? Koľko tried na školách už museli zavrieť? Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava zverejnil presné údaje.

Ako informujú hygienici, v 42. týždni bolo v Bratislavskom kraji hlásených a epidemiologicky spracovaných1335 PCR a183 antigénových pozitívnych výsledkov na ochorenie COVID-19.

"Z 1518 pozitívnych osôb bolo 916 nezaočkovaných, 26 osôb bolo čiastočne zaočkovaných a 576 osôb bolo riadne očkovaných proti ochoreniu COVID-19," uvádza RÚVZ Bratislava na sociálnej sieti.

V Bratislavskom kraji opäť zaznamenali aj importované prípady zo zahraničia, dovedna ide o 16 osôb (Srbsko 5x, Ukrajina 4x, Rakúsko 2x, Turecko 1x, Maďarsko 1x, Gabon 1x, Česko 1x, Uzbekistan 1x). Ostatné prípady možno podľa hygienikov označiť za komunitné šírenie v rodinách a školách.

Môžete pomôcť kúpou umeleckého diela. Charitatívny aukčný salón prebehne opäť online

Pomáhajú aj v čase pandémie. Počas celého týždňa od 9. do 16. novembra 2021 sa bude konať už jedenásty ročník Charitatívneho aukčného salónu, ktorý prepája predaj hodnotných umeleckých diel a pomoc rodinám s telesne znevýhodneným členom. Pre pandémiu prebehne aukcia, ktorú organizuje Asociácia pomoci postihnutým (APPA) v spolupráci s Nadáciou TA3 a Aukčnou spoločnosťou SOGA, online. Diela si však pred aukciou budete môcť pozrieť aj osobne v galérii.

Ľudí ale asi najviac zaujíma, ako sa covid šíri medzi deťmi a koľko tried na školách museli zavrieť. Situácia je nasledovná:

V Bratislavskom kraji bolo na základe potvrdených prípadov COVID-19 u žiakov (68 prípadov), zamestnancov (9) a jedného praktikanta prerušené vyučovanie na školách nasledovne: Na deviatich materských školách prerušili vyučovanie v deviatich triedach, na 44 základných školách v 65 triedach a na 17 stredných školách v 21 triedach. 

"Regionálny hygienik Bratislavského kraja odporúčal MZ SR ponechať v týždni od 25.10. do 31.10.2021 okresy Bratislava I-V naďalej v oranžovej fáze ? ("ostražitosť") platného COVID automatu, a to napriek návrhu na jeho zaradenie do fázy monitoring. Pri tomto svojom rozhodnutí bral do úvahy, že epidemiologická situácia v okresoch Bratislava I-V má naďalej zreteľne zhoršujúcu sa tendenciu a matematicky neuspokojivé epidemiologické parametre
(zodpovedajúce až "červenej" fáze podľa platného COVID automatu). Tiež sme brali do úvahy veľmi úzke funkčné a intenzívne prepojenie so susednými už "červenými" okresmi Malacky a Senec, " uvádzajú hygienici. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?