FOTO: Na Dunaji odstraňujú potopený remorkér

27.11.2020
0

Zdroj: HaZZ

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí hasiči už druhý deň asistujú pri odstraňovaní potopeného remorkéra spod hladiny Dunaja v nákladnom prístave v hlavnom meste.

Okolo potopenej lode umiestnili norné steny, aby tak zabránili úniku a ďalšiemu rozšíreniu ropných produktov. Remorkér sa potopil 20. novembra.

"Dnes hasiči pripravovali priestor na ukotvenie mobilného žeriavu Slovenského vodohospodárskeho podniku, ktorý vykoná samotné odstránenie lode spod hladiny Dunaja. Premiestňovali norné steny podľa potreby a vykonávali dozor. Norné steny budú na mieste umiestnené až do úplného odstránenia vraku lode. Demontované budú v prípade, že už nebude dochádzať k úniku ropných látok," informovalo na sociálnej sieti hasičské prezídium.

FOTOGALÉRIA:

Na mieste udalosti sa nachádzala hasičská potápačská skupina, povodňová záchranná služba HaZZ a ekologický automobil HaZZ.

Hasiči na mieste využili aj dron, prostredníctvom ktorého uskutočnili detailnejší prieskum oblasti pre presné určenie polohy potopeného plavidla a smeru úniku ropných produktov.

(ms) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie