Bratislavská vodárenská spoločnosť zrušila nevýhodný prenájom VW Touareg a ušetrí viac ako 300 tisíc na elektrine

6.11.2019

Zdroj: koláž abn a TASR

Páčil sa vám článok?

Nové vedenie Bratislavskej vodárenskej spoločnosti zrušilo nevýhodný prenájom VW Touareg, ktorý bol uzatvorený za predchádzajúceho vedenia počas primátora I. Nesrovnala. Zároveň sa podarilo výhodne vysúťažiť novú zmluvu na dodávku elektrickej energie, vďaka čomu BVS ušetrí v roku 2020 viac ako 300 tisíc eur.

Zmluva na nevýhodný prenájom automobilu VW Touareg bola ukončená bezodkladne a BVS nebude za jej zrušenie platiť žiadne poplatky, aj keď išlo o platnú dlhodobú zmluvu. Doteraz platila BVS za služobný automobil svojho šéfa Stanislava Beňa 2620 eur mesačne a do roku 2021 by tak mala za využívanie auta zaplatiť neuveriteľných 125-tisíc eur. Viac ako polovicu tejto sumy tvorili súvisiace služby ako sú opravy, výmeny pneumatík alebo zabezpečenie havarijného poistenia.

Ďalšie desaťtisíce eur sa budú v mestskom podniku šetriť využívaním efektívnejších strojov, ktoré sú vďaka nižšej spotrebe aj ekologickejšie. „Postupne riešime všetky problémy a výzvy, ktoré sme našli na stole. Predražený prenájom auta pre predchádzajúceho generálneho riaditeľa bol z môjho pohľadu symbol neefektívnosti, ktorú nebudem tolerovať. Osobne som rokoval o jeho zrušení a som veľmi rád, že sa nám to podarilo takto uzavrieť,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš.

Nové vedenie BVS už od svojho nástupu do funkcie hľadá spôsoby, ako zefektívniť aj prenájom celej flotily. Neefektívny prenájom áut následne potvrdil aj hlavný kontrolór Bratislavy. Vzhľadom na štruktúru uzavretých zmlúv ako aj špecifikáciu vozového parku potrebného na údržbu a prevádzku vodovodov v celom regióne nie je možné zmluvy ukončiť okamžite. „Hľadáme riešenie, ktoré bude pre BVS výhodné dlhodobo,“ dodal P. Olajoš.

(ts)

Páčil sa vám článok?