VIDEO: Takéto plavidlo ste na Dunaji asi ešte nevideli...

28.10.2019

Zdroj: FB Zomri

Páčil sa vám článok?

Ľudia, ktorí sa v nedeľu nachádzali na brehu Dunaja, prechádzali sa popri rieke alebo šli akurát po niektorom z bratislavských mostov, nechceli veriť vlastným očiam, keď na hladine zbadali ružového nafukovacieho plameniaka, na ktorom sedelo niekoľko ľudí a plavilo sa dole prúdom...

"Zuza Plačková si užíva babie leto?" pýtala sa v rámci žartov jedna z užívateliek sociálnej siete na FB stránke Zomri, kde zverejnili koláž fotografií s ružovým nafukovacím plameniakom na Dunaji.

Zdroj: FB Zomri

​Napokon sa ukázalo, že ide o iniciatívu vodáckeho klubu Teamspirit, respektíve ich akciu s názvom Plameniakovanie/Flamingoing, v ktorej chceli ešte naposledy v tomto roku zobrať ružového plameniaka z Veľkého Draždiaku na malý výlet po rieke.

Zdroj: Teamspirit.sk

​"Išli sme z Karloveskej zátoky popod všetky bratislavské mosty až do našej lodenice s tým, že sme ľudí, ktorí sedeli na nafukovačke aj v plaveckých vestách, vyložili pri nákupnom centre Eurovea. V záujme vlastnej bezpečnosti sme boli sprevádzaní dvoma kajakmi, ktoré nás mali na lane a zároveň dávali pozor na to, aby sme sa s plameniakom nedostali do plavebnej dráhy a neprekážali nejakej lodi," povedal pre Bratislavské noviny Ondrej Michalík, ktorý bol jedným z organizátorov tohto netradičného splavu.

"My vodáci sme sezónu ukončili už pred niekoľkými dňami, ale cez víkend bolo naozaj tak pekne a teplo, že sme sa rozhodli vyraziť s plameniakom na Dunaj a zároveň sa rozhodli, že aj novú sezónu s ním otvoríme 1. apríla 2020," dodal Ondrej Michalík z firmy Teamspirit. Osadenstvo jarného splavu na plameniakovi sa chystajú žrebovať 1. marca...

(ars)

Páčil sa vám článok?