TIP NA VÝLET: Vítanie leta v rakúskom Marcheggu - zážitok zo sviečkami osvetlenej Moravy

16.6.2019

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Tisíce plávajúcich sviečok na rieke Morave a vizuálne večerné divadlo, z ktorého budete mať zimomriavky po celom tele. Presne takto vyzerá každý rok vítanie leta kúsok za hranicami v rakúskom Marcheggu. Aj tento rok si môžete krásne predstavenie vychutnať už o pár dní, konkrétne v sobotu 22. júna.

Susedným mestom cez rieku Moravu je Stupava. Aj zo slovenskej strany sa môžete pozerať na túto šou, ktorá začína západom slnka. A tí, ktorí chcú zažiť atmosféru priamo na mieste, neváhajte a navštívte Marchegg. Určite vám tam budú rozumieť, keďže posledné roky tam práve na vítanie leta prišlo množstvo Slovákov. Dokonca aj omšu tam bude celebrovať obľúbený farár Stupav­čanov Félix Mikula.

Množstvo atrakcií bude počas celého víkendu pripravených pre malých a veľkých pred miestnym kaštieľom. Odtiaľ v sobotu večer po zot­mení pôjde veľký sprievod k rieke Morave. Každý účastník sprievodu dostane sviečku, ktorú po zotmení pustí na rieku Moravu. Počas uplynulých rokov zaujali osvetlené atrapy dominánt Bratislavského hradu, Stefansdomu, hradu Devín, či iných, ktoré plávali po nočnej rieke Morave.

Marchegg je malé mestečko, ktoré má v erbe bocianov. Keď tam prídete, pochopíte prečo, na jednom strome sú ich desiatky. A nie umelých, ale naozaj živých. Je to rarita, ktorú len tak ľahko nikde neuvidíte.

(lb)

Páčil sa vám článok?