Preslávený byt v komplexe Bonaparte prepadol v prospech štátu

14.3.2019
Bonaparte

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Ladislav Bašternák pôjde na päť rokov do väzenia a príde aj o celý majetok. Rozhodol tak dnes Krajský súd v Bratislave.

Krajský súd v Bratislave rozhodol, že Bašternákov majetok, teda aj byt v bytovom komplexe Bonaparte na Radvanskej ulici (neďaleko Mudroňovej), kde býva expremiér Robert Fico, prepadá v prospech štátu, keďže páchateľ spôsobil škodu v značnom rozsahu.

Čo bude s bytom ďalej  prezradila pre Bratislavské noviny odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská. Súd rozsudok najskôr pošle konkurznému súdu. Následne dôjde k spísaniu majetku a vyhláseniu konkurzu. Pokiaľ ide o byt, pôjde do dražby. Ak v ňom i býva nájomník, štátu sa to nijako netýka a prípadnou nájomnou zmluvou nie je nijako viazaný. 

Podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil dnes trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Verdikt je právoplatný a nie je možné voči nemu sa odvolať.

Prepadnutie Bašternákovho majetku sa okamžite stalo aj zdrojom vtipných komentárov na tému najslávnejšieho obyvateľa bytu. Takýto status sa objavil napríklad na známej satirickej stránke Zomri:

Zdroj: FB Zomri

​Je však známe, že Ladislavovi Bašternákovi sa podarilo pred vynesením rozsudku svoj majetok previesť na rodinu. Podľa názoru Kurilovskej štát nemá veľké možnosti to zvrátiť  Bytu v Bonaparte, ktorý prevedený nebol, sa to však netýka.

(sv, ts)

Páčil sa vám článok?