Nepoučiteľní vodiči a chodci: Dopustili sa viac ako 1170 priestupkov

12.2.2019
0
Opatrní musia byť nielen vodiči, ale aj chodci - Priechod
Páčil sa vám článok?

S cieľom ochrániť čo najviac životov vyhlásil policajný prezident Milan Lučanský na 7. februára celoslovenskú dopravnú akciu. Policajti sa zamerali na kontrolu dodržiavania povinnosti vodičov voči chodcom, ale aj na to, či svoje povinnosti dodržiavali chodci.

Počas štvrtkového dňa sa účastníci cestnej premávky dopustili viac ako 1170 priestupkov. Pokutu na mieste zaplatilo 991 ľudí, desiati boli ochotní zaplatiť pokutu, ale nemali hotovosť, tak im boli zadržané vodičské preukazy a 170 ľudí sa síce dopustilo priestupku, ale neboli závažné, preto tento krát odišli len s napomenutím.

Pozrime sa na to bližšie. Chodcom nedalo prednosť na priechode 22 vodičov. Až 211 chodcov porušilo predpisy a dopustilo sa priestupkov. Akcia síce bola vyhlásená predovšetkým na kontrolu dodržiavania povinností týchto účastníkov, policajti však neprehliadlu ani iné priestupky. Najvyššie dovolené rýchlosti prekročilo 264 vodičov, bezpečnostné pásy si nezaplo 79 vodičov a ich pasažierov, 62 obsluhovalo mobily. Zlý technický stav odhalili policajti u 62 vodičov, predpísané osvetlenie nepoužilo 30 vodičov, nesprávne jazdilo 17 vodičov. Šiesti vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu, polovica do jedného promile a druhá nad jedno promile. Pod vplyvom alkoholu jazdilo aj päť cyklistov. Tí sa dopustili aj 13 priestupkov. Nedostatky bili do očí aj v prípade šoférov kamiónov, dvaja prekročili predpísané hmotnosti a ďalší štyria nedodržali čas odpočinku. Policajti taktiež odhalili päť trestných činov a ich páchateľov.

Informovala o tom Denisa Baloghová, hovorkyňa policajného prezídia .

(bal)​

Páčil sa vám článok?